0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

• Sirkeci-Yedikule arası banliyö hatları Marmaray projesi gerekçe gösterilerek 12.08.2013 tarihinde tren trafiğine kapatılmıştır. Marmaray projesinin Ayrılıkçeşme Kazlıçeşme arası inşaat çalışmaları tamamlanarak 29 Ekim 2013 tarihinde açılmıştır. Hiç bir bakım yenileme çalışması olmamasına rağmen Kazlıçeşme - Sirkeci arası demiryolu hattında banliyö treni çalıştırılmayarak yöre halkının ucuz hızlı ulaşılabilir kamusal işletmecilik hakkı elinden alınarak mağdur edilmektedir. Ayrıca kamusal işletmecilik yapılmayarak kamu zarara uğratılmaktadır. 7 istasyonlu bu hat kesiminde hat kapatılmadan önce günlük 5.000 yolcu taşınmakta idi. Marmarayın açılmasıyla birlikte Yedikule, Samatya ve Kocamustafapaşada yaşayan 200 Bin insan bir anda Sirkeci, Kumkapı, Bakırköy, Yeşilköy, Küçükçekmece'ye ulaşım araçlarından oldular. Banliyo Trenimizi geri istiyoruz..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 'nin yeni planlamasında ise bu hat sökülüp işlevsiz hale getirilmek isteniyor. Lütfen Banliyö hatlarımıza,demiryollarımıza ve trenlerimize sahip çıkalım.

İBB 'nin yapmak istediği proje ile ilgili yayınladığı video:

tanıtım filmi: https://www.ibb.istanbul/Investments/NewVersion?m ...ntab=Video

ilgili bölüm : 10.17 -10.22 saniyeler arası

Sirkeci - Yedikule Banliyö Hattının Kapatılmasının Getirdiği Problemleri Anlatan Videomuz:

Kazlıçeşme Sirkeci arasındaki 8+613 km uzunluğunda ve 7 adet istasyonlu demiryolu hattını banliyö tren işletmeciliğine açınız.

Kazlıçeşme - Sirkeci Banliyö Hattı Sökülmesin.Lütfen Sahip Çıkalım.

Bugün Okan imzanı bekliyor!

Okan Çarpar bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kazlıçeşme - Yedikule - Sirkeci Banliyö Hattı,Sanat Hattı Olmasın.Banliyö Olarak Açılsın». Okan ve imza atan diğer 91 kişiye katıl.