Kayseri'ye Pembe Tramvay, Pembe Otobüs

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Bilindiği üzere, ne yazıkki kadınlar; tramvay,otobüs gibi toplu taşıma araçlarında sıkça sözlü ve fiziksel tacize mağruz kalıyorlar.Özellikle günün işlek saatlerinde toplu taşıma araçlarının içi balık istifi gibi hınca hınç dolu oluyor.Bu durumdan ise en çok kadınlar mağdur oluyor.Japonya, Endonezya, Brezilya, Hindistan, Mısır gibi birçok ülkede ise kadınların bu mağduriyeti yaşamaması için pembe otobüs,pembe vagon uygulaması işleyişe konuldu.İngiltere de ise bir muhalefet partisi seçim vaadi olarak kadınlara özel toplu taşıma araçlarını işleyişe koyacaklarını vaad etti.Dünyanın birçok yerinde kabul gören ve gittikçe yaygınlaşan bu uygulamanın Türkiyede de yaygınlaşması, Kayseride ve bundan sonra daha birçok şehrimizde, kadınların mağduriyetinin sonlandırılması, taciz olaylarının önüne geçilebilmesi, kadınların daha konforlu yolculuk yapmalarına kapı aralanabilmesi için tramvaylarda pembe vagon, pembe otobüs talebinde bulunuyor, yetkililere çağrı yapıyoruz.Sizde kampanyaya destek olun, kadınların mağduriyetleri son bulsun.

Bugün Enes imzanı bekliyor!

Enes Emre bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kayseri Büyükşehir Belediyesi: Kayseri'ye Pembe Tramvay, Pembe Otobüs». Enes ve imza atan diğer 12 kişiye katıl.