0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Kayseri'de bir üniversite öğrencisi olarak kampüse ulaşımı tramvayla sağlıyorum.Bu ulaşım esnasında bizzat müşahede ettiğim ve çevremdeki bayan arkadaşlardan duyduklarım, beni bu imza kampanyasını başlatmaya itti. Özellikle Talas yönüne giden toplu taşıma araçlarının sık gelmemesi ve aracın kapasite bakımında yetersiz oluşu, durakta birikmelere, uzun bekleyişlere ve bu bekleyişin yarattığı gerginlikten dolayı "gelen ilk tramvaya bir şekilde binmem lazım düşüncesine " sebebiyet verebiliyor. Ve her ne kadar balık istifi konumunda seyahat edeceğini bilse de biz öğrencileri, binmeye mecbur bırakıyor. Hâl böyleyken bayanlar karşı cinsleri tarafından, mahremiyeti ihlal edici yakınlaşmalara, karşılaşmak istemedikleri olaylara maruz kalıyor.Bu durum sadece çok yoğun saatler için geçerli değil.Araç normal dolulukta olsa bile farklı zihniyete, amaca sahip vatandaşımız söz konusu rahatsız edici davranışlarda bulunabiliyor.2 öğretim olduğu için okuldan gece geç vakitte çıkmak zorunda kalan, durakta ve tramvayda tek tük insanın bulunduğu durumda da aynı nahoş olaylar söz konusu.Hatta ortamın tenha oluşu kötü niyetli kişilere biraz daha cesaret vermiyor değil.Toplu taşıma araçlarının kullanımının cinsiyete göre ayrılmasının yukarıda üstü kapalı olarak ifade etmeye çalıştığım sorunların yaşanmasını büyük ölçüde çözeceği kanaatindeyim.Bu bahsettiğim uygulama Türkiye'de İstanbul'un bazı semtlerinde, Afyon'da uygulanmaktadır. Yurtdışında ise Japonya'da 2005 yılından beri uygulanmakta.İngiltere'de, Brezilya'da, Endonezya'da Katar'da da bayanlara tahsis edilmiş birkaç vagon olmak suretiyle hizmet verilmektedir. Unutulmamalıdır ki kadının sosyal hayat içinde gün be gün daha fazla yer alması sebebiyle toplu taşıma araçları erkekler kadar kadınlar tarafından da kullanılıyor. Bu da toplu taşıma memnuniyetinde kadını önemli derecede rol sahibi yapıyor. Daha az stresli ve daha kaliteli bir ulaşım, kadını sosyal hayatta daha verimli ve daha mutlu kılacaktır. Bu kampanyaya atacağınız her imza Kayseri vatandaşının, bilhassa bayanların, bu uygulamanın hayat bulması adına ne derece istekli olduğunu gösteren bir çeşit belge niteliği taşıyor.Bundan dolayı yetkililerin bu konuya verecekleri önemin, toplanan imza sayısıyla orantılı olacağını düşündüğümden Kayseri halkını bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Yetkililerden isteğim bu konuya duyarsız kalmayıp gereken önemi vermeleri ve bu konuya hassasiyetle eğilmeleri yönündedir. Bu kampanyaya imza atan, kampanyanın daha fazla insana ulaşmasını sağlayan herkese çok teşekkür ederim.

Bugün firdevs imzanı bekliyor!

firdevs ceylan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri B.B. Ulaşım Daire Başkanı Ferhat Bingöl,Kayseray Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu: Kayseri'de bayanlar için olumsuz koşullardan arındırılmış bir ulaşım hizmeti istiyoruz». firdevs ve imza atan diğer 856 kişiye katıl.