Çocuklarımızın Güvenliği İçin Amber Alarmı Türkiye'ye Gelsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Etrafınıza bakıyorsunuz fakat sizce her şeyi görebiliyor musunuz? Karşınızda bir adam, küçük bir çocuğun elinden tutup götürüyor ve siz bunu umursamıyorsunuz bile. Ama Türkiye'ye gelmesini istediğim sistem olan Amber Alarmı ile etrafı görmeyi öğreneceğiz. Amerika'da, Amber adında küçük bir kızın tecavüze uğrayıp, katledilmesi sonucu kurulan Amber Alarmı ile, bir çocuk kaçırıldığında emniyet tarafından telefonunuza yüksek sesli bir mesaj geliyor ve çocuğun ve onu kaçıranın nasıl göründüğü, ne giydiği veya çocuğun nasıl bir araba tarafından kaçırıldığı, plakasının ne olduğu, en son hangi şehirde görüldüğü gibi bilinen bilgiler size ulaşıyor. Ve artık o zaman etrafınızı görmeye başlıyorsunuz. Belki de karşı kaldırımda yürüyen adam ve çocuk tam da tarife uyan kişiler. Polisi arama zamanınız gelmedi mi?

Türkiye'de, bir günde yüzlerce çocuk kayboluyor. Bu çocuklardan biri de Allah korusun sizin çocuğunuz veya kardeşiniz olabilir. Bu çocukların kimi bulunuyor, kimi bulunamıyor. Bulunsalar bile çoğu acımasızca katledilmiş ve cinsel saldırıya uğramış oluyor. Sağ bulunanlarda ise ömür boyu geçmeyecek psikolojik sorunlar baş gösteriyor.

Ülkece bunların hepsinin önüne geçmek istemez miyiz? Çocukların kaçırıldıktan kısa bir süre sonra bulunması, hiçbir zarar görmeden ailesine teslim edilmesini istemez misiniz? Amerika bu alarmı daha da ileriye taşıyıp radyolarda da duyuruyor ve otoyollarda dijital yazılarda yazıyorlar. Biz neden yapamayalım? Lütfen destek olun bu sistem ülkemize gelsin.

ETRAFIMIZA BAKMAYALIM, GÖRELİM !