Kastamonu Demiryolu bir zorunluluktur

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Kastamonu çevre illerinde bulunan ve ancak asla batı - doğu aksının bir halkası konumunda olmasına rağmen programlarda yer bulamayan, son zamanlarda da polemik konusu olarak gündeme gelen DEMİRYOLU Kastamonu'nun kültür başkentliğini bütünleyecek bir projedir...

Bir kent tarihiyle kültürüyle ve ekonomisiyle kalkınır...

Kalkınmada da ulaşım ve o kentle iletişim kurabilme büyük önem taşır. Geçmişten günümüze içinden tren geçen şehirler kültürlerini tıpkı bir polenin rüzgarla başka coğrafyalarla buluşmasında olduğu gibi daha etkileşimli, kültürlü, ekonomik olarak daha müreffeh olurlar. Zira kültürel alışveriş için sadece karayollarınızın (ki coğrafyamız malum) hava yolunun yeterli kalacağını düşünmek, deniz ve demir yolunu ötelemek kentin gelişmesine karşı durmaktır.

Karabük - Çankırı arasında oluşturulacak bir bağlantı sadece iki il arasında değil, bölgenin de Kastamonu'da akamete uğrayan gelişme hızının önünü açacak bir sihirli düğümün çözülmesini ifade etmektedir.

Yük taahhüdü sadece göstermelik erteleme mazeretidir... Zira demiryolu gelirse sanayi de gelir, yük de çıkar... Çünkü İnebolu Limanı doğru konumlandırılabilir ve kullanılırsa zaten bu taşımacılık modeli de devreye alınmak durumundadır. Çünkü en ekonomik ve rantabl taşımacılık modeli olan demiryolu Kastamonu'nun önündeki kalkınma engeline açılacak bir gedik olacak ve sanayi de kültür de gelişme de o gedikten yarınlara açılmanın kılavuzu olacaktır.

Kastamonu yeni projeler arasında bulunmuyor...

En kısa zamanda bu ulaşım modelinin özellikle Rusya'nın Akdeniz'e ulaşması anlamında cazibe merkezi olan İnebolu Limanı ile entegre bir halde kurulacak demiryolu bağlantısına ihtiyaç bulunmaktadır.

Bizler Kastamonu'nun demiryoluyla buluşmasının sanayide ekonomide ve gelişmede miladı olacağına inanıyor ve DEMİRYOLU istiyoruz.

Bugün Mustafa Yaşar DİLSİZ imzanı bekliyor!

Mustafa Yaşar DİLSİZ MYD bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kastamonu Demiryolu bir zorunluluktur». Mustafa Yaşar DİLSİZ ve imza atan diğer 42 kişiye katıl.