Vatan Mahallesi Sakinlerinin Yol açılması için imza kampanyası

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Kocasinan ilçesine bağlı Vatan mahallesi sakinleri, mahalleleri ile Yazır mahallesi arasındaki yolun ulaşıma kapatıldığını, bu yüzden de mağdur olduklarını söyledi. Kocasinan Belediyesi ise, yolu kapatan şahıs ile görüşüldüğünü yasal hakkı olarak yolu kapattığını ancak alternatif yol yapılarak vatandaşların mağdur edilmeyeceğini açıkladı.Merkez Kocasinan ilçesine bağlı Vatan mahallesi sakinleri, mahalleleri ile şehir merkezini bağlayan yolu, bir vatandaşın ‘Burası benim arsam’ diyerek kapattığını iddia etti. Yolun kapanması ile beraber bir çözüm aradıklarını ama seslerini duyuramadıklarını kaydeden mahalle sakinleri, Kocasinan Belediyesi önünde basın açıklaması düzenledi.Mahalle sakinleri adına bir açıklama yapan Vatan Mahalle Muhtarı Kasım Sağlam, “Yazır-Vatan yolu 10 gündür kapalı. Belediyeye müracaat ettiğimizde ‘Kamulaştırma yapacağız’ diyerek bizi geçiştiriyorlar. Şuanda yol kapalı ve vatandaş mağdur. 6 ay öncesinde dilekçe vermemize rağmen şuana kadar bir işlem yapılmadı. Halen de bir işlem yapılmıyor” ifadelerini kullandı.Mahalle sakinlerinin de yolun kapanmasından dolayı mağdur olduklarını kaydeden Sağlam, “Vatandaşlar mahallelerine ulaşmak için Erkilet’i dolaşıyoruz. Kış ayları da yaklaşıyor. Kapanan yol Güney cephede olduğu için kar olmuyor. Yolumuzun açılmasını talep ediyoruz. Yolu oradaki bir vatandaş kapattı. ‘Burası benim arsam’ diyerek yolu kapatıyor. Bu yolda 50 yıllık bir yol. 50 yıl önce biz o yola bir sürü para vererek almıştık. Hakkımızı arıyoruz. O yolun kamulaştırılmasını ama kamulaştırılmadan önce yolun açılmasını istiyoruz” diyerek yetkililerden yardım istedi.

Bugün VATAN MAHALLESİ imzanı bekliyor!

VATAN MAHALLESİ bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kasım sağlam: Vatan Mahallesi Sakinlerinin Yol açılması için imza kampanyası». VATAN MAHALLESİ ve imza atan diğer 5 kişiye katıl.