Başarı

Bu kampanya 22 destekçi ile değişim yarattı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) iştiraklarından İETT’nin Kartal’daki birçok noktada yer alan otobüs durakları yalnızca tabela şeklinde. Yaşlı ve hamile insanlar otobüs duraklarında oturacak yer bulamazken, yağmurlu havalarda vatandaşlar otobüs beklerken ıslanıyor.

İBB, Kartal’ın birçok noktasında ve özellikle Petroliş Mahallesi’nde açık, oturaksız (banksız) tabela durakları tercih ediyor. İBB’nin tabela durakları koyduğu caddeler arasında Kızılay Caddesi, Üsküdar Caddesi, Rahmanlar Caddesi ve İnönü Caddesi gibi önemli caddeler dikkat çekiyor. Bu caddeler aynı zamanda ilçenin tek devlet hastanesi olan Dr. Lütfi Kırdar Kartal Devlet Hastanesi'nin de güzergahında bulunuyor. Yaşlı, hamile ve hasta insanlar hastaneye gitmek için bu duraklarda ayakta beklemek zorunda kalıyor.

Vatandaşlar bu duruma oldukça tepki. Bazen yarım saati bulan otobüs beklemelerinde ayakta durmaktan bıkan insanlar kaldırımlara oturuyor. Bu imza kampanyası ile tabela durakların, banklı ve çatısı olan modern duraklarla değiştirilmesi talep edilmektedir.

Kaynak: https://www.kartal24.com/89388-ibbden-kartala-iett-otobus-duragi-cifte-standardi

Bugün Kartal 24 imzanı bekliyor!

Kartal 24 bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kartal'da hastane güzergahı ve önemli caddelerdeki banksız tabela duraklar değiştirilsin @ibbBeyazmasa». Kartal 24 ve imza atan diğer 21 kişiye katıl.