A1 ehliyetinde "cc sınırı" kaldırılsın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Öncelikle 2016 yılında motosikler için kullanıma başlayan yeni ehliyet yasası ile acemi sürücüler yüksek güçte motosikletler ile trafiğe çıkıp hem kendini hemde başkalarının canını tehlikeye atamıyor. Şimdiki sorun ise "A1 ehliyet" sahiplerinin sadece 125cc büyüklüğündeki motor bloğuna sahip motosikletleri kullanabiliyor olması. Sorun şu ki Avrupa Ülkeleri'nde uygulanan yasanın bir benzeri olan bu ehliyet yasasında "A1 ehliyeti" hem güç hem ise motor hacmi bakımından kısıtlanmıştır. Avrupa Ülkelerinde ise bu ehliyet sistemi sadece güç olarak kısıtlanmaktadır. Motosikletlerini Avrupa pazarına göre üreten firmalar ise "euro 4 normları"nın yürürlüğe girmesi ile 125cc hacmindeki motosikletlerinin çoğunu 150cc hacmine çıkartmışlardır. Ayrıca 150cc hacminde olup 125cc hacmindeki motosikletlerden güçsüz olan ve "A1 ehliyeti"ne sahip sürücülerin kullanamadığı birçok motosiklet mevcuttur.

Bugün evren imzanı bekliyor!

evren şantaş bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Karayolları Genel Müdürlüğü: A1 ehliyetinde "cc sınırı" kaldırılsın!». evren ve imza atan diğer 31 kişiye katıl.