Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 488 destekçiye ulaştı

En doğal ortamı sağlayabilen hayvanat bahçeleri bile hayvanlar için zulüm olup kapatılması gerekirken hayvanlar için Konya merkez Karatay ilçesinde mevcut Karatay Hayvanat Bahçesi içerisinde bulundurduğu hayvanlara çok kötü koşullar sunmaktadır. 2017 yılında, modern bir ülkede böyle bir yerin bulunması gerçekten içler acısıdır. Bu mekan içerisinde bulundurduğu hayvanların en basit ihtiyacını bile karşılayamamaktadır ve hayvanlar bakımsız bırakılmıştır. Hiç bir hayvanın kafesinde gerekli doğal ortam bulunmamakta, doğal ortamı bırakın neredeyse toprak ve bitki bulunmamakta, bütün kafeslerin zemini sadece kaldırım taşı ile döşeli durumdadır. Üstelik hayvanlar çok küçük alanlara hapsedilmiştir. Özellikle köpeklerin alanları ekteki resimde görüldüğü üzere 6 m2 ye bile varmamakta sibirya kurdu gibi soğuk hava hayvanları bizim bile dayanamadığımız sıcaklarda kuru zemin üstünde, küçük bir alanda işkenceye maruz kalmaktadır. Aslan kaplan gibi doğal ortamları tamamen farklı olan dolayısı ile çok daha farklı muamele görmesi gereken hayvanlar bile aynı şeye maruz kalmaktadır. Üstelik kafeslerinde tellere elektrik verilerek bu kötü hayatları da tehlikeye atılmaktadır. 2 adet ayının bulunduğu kafesin ortasında en son ne zaman değiştirildiği belli olmayan kirli bir su bulunmakta yine bu hayvanlara da bu alan dışında çok az bir taş zemin bırakılmaktadır. Linkteki vidyodaki hayvan hiç aralıksız devamlı volta atmaktadır. Bu ayılarda depresyon, psikoljik bozukluk göstergesidir ve genelde ölmeden önce ortaya çıkmaktadır. (https://youtu.be/Gpo5U6w2s34 Burada anlattığım örnekler sadece bir kesit olup bütün hayvanlar aynı kötü şartlar altındadır. Kendi zevkimiz için kafeslere kapattığımız bu hayvanlara en azından yaşayabilecekleri asgari koşulları sağlamak zorundayız ve bu şartlar bu hayvanat bahçesinde kesinlikle mevcut değildir. Bu yüzden Karatay Hayvanat Bahçesi uygun şartları sağlamalı sağlanamıyorsa bu hayvanlar bu şartları sağlayan başka hayvanat bahçelerine nakil edilmeli veya en güzeli doğal ortamlarına bırakılmalıdır.

Bugün Fatih imzanı bekliyor!

Fatih Demir bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Karatay Belediyesi: Hayvanlara asgari koşulları bile sağlayamayan Karatay Hayvanat Bahçesi Kapatılsın». Fatih ve imza atan diğer 487 kişiye katıl.