Kampanya Kapatıldı

Alt Öğrenimden Tercih Hakkı (Hakkımız) Yeniden Verilsin....

Bu kampanya 6 destekçiye ulaştı

2013 yılında Danıştay tarafından KPSS alt öğrenimin tercih yapabilmesi hakkı Haziran 2016'da mahkeme tarafından iptal edilmesi mağduriyet yarattı.Bu bağlamda birçok Meslek Yüksek Okulu mezunu tekniker, ilerleyen süreçte üst öğrenim (Lisans) olarak farklı bölümlerden mezun oldukları için KPSS atamalarında asıl uzman oldukları bölümlerle alakalı tercihte bulunamamaktır.

Hali hazırda ön lisans mezunu ve lisans mezunu adaylar farklı zorluk derecelerine sahip sınavlara katıldıklarından dolayı alt öğrenimden verilecek tercih hakkı sistemde bir adaletsizlik yaratmamaktadır.

Kararın ''Ön lisans mezunu meslek öğrencisinin ilerleyen aşamada farklı bir bölümden lisans diploması aldığı zaman girdiği kpss düzeyinden en azından bir alt öğrenimine yani ön lisansa yönelik tercih hakkının da bulunmasına yönelik değiştirilerek yasalaştırılması'' gerektiğini düşünüyorum.Bu sayede zaten bir elin parmağını geçmeyecek kadar verilen kontenjan sayıları meslek öğrencilerine bir umut niteliğinde olabilir.

Ülkemizde eğitimini görüp diplomasını aldığımız her bölüm ve düzeyden tercih hakkımızın olması gerektiğini unutmayalım.

Bugün Gökhan Kırım imzanı bekliyor!

Gökhan Kırım bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «karaprens8@hotmail.com: Alt Öğrenimden Tercih Hakkı (Hakkımız) Yeniden Verilsin....». Gökhan Kırım ve imza atan diğer 5 kişiye katıl.