Karagümrük Stadını İstiyor! - #KaragümrükStadınıİstiyor

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.
500 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI ve tarafına Karagümrük Haber bu kampanyayı başlattı

İstanbul’un en köklü semtlerinden olan Karagümrük, stat ve tesis için gerekli tüm hamlelerini yapmasına rağmen hala tesisi ve stadı olmadan Süper Ligde mücadele ediyor.

Asaf Ayçıl, Çukurbostan’ın Karagümrük’ün sahasına dönüşümünü şöyle anlatmıştır:

“Kulübe yakın olan Çukurbostan’dan antrenman sahası olarak faydalanmak isteyen Muhtar Bey, bir gün kulüpte kaleci Zeki, Alaettin ve benim bulunduğum odaya gelerek ‘Bey kardeşlerim, bu gece el ayak çekildikten sonra sizinle Çukurbostan’a gidelim, birkaç ağaç keserek ufak bir egzersiz sahası açalım’ deyince ‘Zeki de yerinden fırlayarak ‘Ben marangozum testeremi alıp geleyim’ demişti. Bu iş hepimizi sevindirmişti. Şimdi ismini hatırlayamadığım iki kişi daha aramıza katıldı. O gece etrafa gözcü koyarak Çukurbostan’ın bir kısmındaki ağaçları kesmeye başladık. Bu faaliyetimiz diğer gecelerde de devam ederken muhitte büyük ilgi uyandırdı. Aramıza katılanlar gittikçe çoğalmaya başladı. Kesecek ağaç kalmayıncaya kadar çalışmalarımız devam etti. Toprak kısmını düzeltmek işine başlandı, açılan sahanın (eski tramvay) otobüs yolu istikametinde büyük bir bostan kuyusu olduğundan ilk önce Kurdağı istikametindeki kısmın tesviyesi yapılarak tek kale halinde antrenman yapılacak şekle sokuldu. Muhit sakinlerinin sanki kendi evlerinin bahçelerini tanzim ediyormuş gibi candan bir ilgi ile büyüğü ve küçüğü çalışarak tanzim edildi.

Geçmişte bu şekilde büyük emekler ve özveri ile oluşturulan tarihi statta oynamasına izin verilmeyen, tesis ve saha bulamayan bir takıma dönüştü Karagümrük.

Kısacası tarih kokan bu semtin taraftarları stadını ve tesisini istiyor. Karagümrük hakkı olan stadını ve tesislerini istiyor!

#KaragümrükStadınıİstiyor

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.