0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

2013 yılında kazanıp 2014 yılından itibaren bünyesinde bulunduğum KTÜ Makina Mühendisliği Bölümünde üçüncü sınıf lisans öğrencisiyim. Okul, bu süre içerisinde halihazırda iki dönem okumuş ve düzenlemeden muaf tutulması gereken kişilere önce geriye dönük kilit uygulamış; ardından da gerek dönem ortası gerek dönem sonu çeşitli engeller koymuş ve öğrencileri çeşitli haklarından ve eşitlik ilkesinden mahrum bırakmıştır. Bünyesinde mezun edebileceğinden çok daha fazla öğrenci barındıran, YÖK tarafından geçmişte uyarılmasına rağmen öğrencilerini eğitimlerini tamamlayamayacak konuma sokan okul ve çalışanları, öğrencileri psikolojik istismar ve baskıya maruz bırakmaktadır.

Bir kobay grubu olarak kullanılan makina mühendisliği bölümü gerek yaz okulu gerek staj ve mezuniyet açısından yetersizdir. Yıllık 120 öğrenci kontenjanı bulunan bulunan bölüm bünyesinde 1000'i aşkın lisans öğrencisi bulundurmaktadır. Yaz okulunu bünyesinde başlatmayan ve öğrencilerine bu yolu tamamen kapatan okul aynı zamanda yine ders içeriği ve yönetmelik bahaneleriyle bu seçeneği de kapatmış ve işin içinden çıkılmaz bir yola sokmuştur.

Biz, 2014'ten itibaren vurulan bu kilit sisteminin ve okul yönetiminin en yakın zamanda YÖK tarafından incelenmesini, okula müfettiş atanmasını ve düzenin eşit bir hale gelmesini istiyoruz. Kurulan en eski eğitim kurumlarından olan KTÜ'yü kınıyor; başvuru yapmak isteyenlerleri bu tuzağa düşmemeleri için uyarıyoruz.

Bugün Özge imzanı bekliyor!

Özge Krcbrn bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Dekanlığı ve Okul Rektörlüğü : Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde Mühendislik Fakültelerine eşit ve adil öğretim şartları.». Özge ve imza atan diğer 82 kişiye katıl.