Doğrulanmış başarı

İTÜ Maçka Parkı'nda kafe istemiyoruz!

Bu kampanya 125 destekçi ile değişim yarattı!

İstanbul Teknik Üniversitesi Maçka Yerleşkesi'nde bulunan park alanının bir kafetaryaya kiralanması ile başlayan inşaat çalışması öğrencilerin, mahallelinin direnişi sayesinde durduruldu. İTÜ Rektörlüğü, tescilli olan parselde (703 ada 24 parsel) Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu onayı olmadan projeyi uygulamaya çalışarak hem hukuksuz bir süreç yürüttü hem de parkını savunan öğrencilere İTÜ güvenliklerini saldırtarak suç işledi.

Nöbetin devam ettiği park alanında şu an için yürütülen herhangi bir inşaat faaliyeti yok. Ancak inşaatın başlaması ve park alanının ticarileştirilmesi riski devam ediyor.

Biz parkımıza kafeterya yapılmasını istemiyoruz. İTÜ Rektörlüğü projeyi iptal ettiğini ve parkın park olarak kalacağını açıklasın!

Bugün Taşkışla imzanı bekliyor!

Taşkışla Forumu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «karaca@itu.edu.tr: İTÜ Maçka Parkı'nda kafe istemiyoruz!». Taşkışla ve imza atan diğer 124 kişiye katıl.