Doğrulanmış başarı

Kapanan Vakıf Üniversitelerinin öğrencileri ÖSYM puanlarına göre geçiş yapsın

Bu kampanya 4.479 destekçi ile değişim yarattı!

15 Temmuz ve sonrasında ülkemizde gerçekleşen olaylar nedeniyle bazı vakıf üniversiteleri Olağanüstü Hal Kararnamesi ile kapatılmıştır ve her türlü taşınır ve taşınmaz malları, mal varlıkları, alacakları, hakları, belgeleri ve evrakları Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne bedelsiz olarak devredilecektir. Öğrencilerinin ise YÖK tarafından belirlenen üniversitelere geçiş yapması kararı verilmiştir.

Örnek olarak Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünün %50 burslu sıralaması 487.000 olan Murat Hüdavendigar Üniversitesi öğrencilerinin aynı bölümü 51.400 sıralamaya sahip İstanbul Üniversitesi'ne nakil işlemlerinin gerçekleştirilmesi bariz bir şekilde hakkaniyete aykırı bir karardır. Elbette ki açıkta kalan öğrencilerin eğitim hayatlarına sorunsuz devam etmelerini biz de isteriz. Fakat YÖK'ün duruma müdahalede bulunup öğrencilerin sadece ÖSYM puanlarına uygun üniversitelere geçiş yapmasına izin vermesi herkes için daha adil bir karar olacaktır.

Sen de imzanı atarak bize yanımızda olduğunu göster ve devlet üniversitelerindeki bu gençlerin haklarını aramalarına yardım et.

Bugün Melik Fırat imzanı bekliyor!

Melik Fırat Çiçek bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kapanan Vakıf Üniversitelerinin öğrencileri ÖSYM puanlarına göre geçiş yapsın». Melik Fırat ve imza atan diğer 4.478 kişiye katıl.