Kanser Tedavisinde İmmünoterapi İlaçları SGK Kapsamına Girsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 25.000.

30 yaşımdayken, 2019 Aralık ayında Rabdomiyosarkum (yumuşak doku kanseri) hastalığı teşhisi konuldu.

Şu an 31 yaşındayım. Aradan 8,5 ay geçti ve hastalığım nüksetti. Tekrar haftada bir olmak üzere ağır kemoterapi ilaçları alarak mücadeleme devam ediyorum. Geçenlerde abim bir mesaj atmıştı ve doktoruma danışmam gerektiğini söylemişti. Bahsettiği husus ise; ecentriq (atezolizumab) adında bir immünoterapi ilacı.

4 Eylül Cuma günü doktoruma danıştım. Haftaya geldiğinde bilgi verebileceğimi söyledi. 11 eylülde gittim ve kendisi ile görüştüm. Bu ilacın hastalığıma iyi geleceğini, klinik deneylerin tamamlandığını ve ülkemizde kullanım onayı aldığını söyledi.

Tüm bunlar bana umut olurken, 3 haftada 1 alabileceğim bu ilacın SGK tarafından karşılanmadığını ve yaklaşık olarak aylık 20 bin tl gibi bir ücreti olacağını söylediğinde yıkıldım.

Ben de kendisine Ali Koç'un oğlu olmadığımı karşılamamın imkansız olduğunu söyledim.

Sizlerden istediğim, oluşturduğum bu kampanyaya imza atarak ve paylaşarak benim gibi tüm kanser hastalarına şifa olacak bu ilacın ülkemizde SGK kapsamına girmesine sağlamak.

Herkes bir engelli adayıdır. Kanser de yaşamamız için bir engeldir. Duyarlı olup imzalayıp lütfen paylaşın.