Kanser hastalarının umudu olan KEYTRUDA ilacının sgk ödemesi kapsamına alınması.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 150.000.

Kanser ilacı "KEYTRUDA", SGK ödenen ilaçlar listesine girsin

kanserde özellikle PD-L1 enzimi olan tümörlerin tedavisinde kullanılan "Pembrolizumab" etken maddeli "KEYTRUDA 100mg" ilaçlarını sosyal güvenlik kurumumuz SGK karşılamıyor ve ilaç masraflarını ödemiyor. İlacın 1 aylık kullanımı için Türk Eczacılar Birliği'nin talep ettiği fiyat 1 kutusu 10344 tl ve hastalarda 2 kutu kullanılıyor. İlaç yeni ve şu an için alternatifi yok.

İlacın 1 yıllık masrafı 10344 TL * 2 kutu* 17.5 kur = 362.040 TL

2 yıllık masrafı 362.040 * 2= 724.080 TL

İlaç bazı ülkelerde kullanılmaya çoktan başlandı. Avrupa Birliği’nde ise 2 yıl önce kullanıma basladi. T.C. Sağlık Bakanlığı'nın yurtdışından teminine izin verilen ilaçlar listesine 2016 yılının ortasında alındı. Yani parasını vererek ilacı alabiliyorsunuz. Paranız yoksa alamıyorsunuz.

Ülkemizde Türkiye İlaç ve Tıbbi cihaz kurumundan izin alarak ve sonra parasını ödeyerek alabiliyorsunuz ancak bu ilacın tedavi masraflarına katlanmak mümkün değil.

KEYTRUDA ilacının SGK tarafından yurtdışından ithal edilebilen ve ücreti ödenenler listesine alınmasını talep ediyoruz. Öğrenebildiğim kadarıyla ülkemizde bu ilacı 300 kişi bekliyor. Bunlardan bir tanesi de BABAM.

İlacı bir an önce temin edip kullanmamız gerekiyor. İlacın alternatifi yok.

Kampanyaya desteklerinizi rica ediyorum.

Bugün emre imzanı bekliyor!

emre ata bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kanser hastalarının umudu olan KEYTRUDA ilacının sgk ödemesi kapsamına alınması». emre ve imza atan diğer 101.464 kişiye katıl.