Yaşamak için Tek Şansım Olan İmmünoterapi İlacı Keytruda SGK Tarafından Karşılansın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 75.000.

2018 yılında üçlü negatif meme kanseri tanısı konularak tedavi görmeye başladım.

Ameliyat, kemoterapi ve radyoterapi ile tam iyileştim diye düşünürken 2019 yılında hastalığın lenflere ve akciğere metastaz yaptığını öğrendim. Tekrar kemoterapi tedavisi gördüm fakat maalesef 2020 yılı nisan ayında hastalığın tekrar lenflere ve bu sefer de karaciğere metastaz yaptığını öğrendim.

Öncesinde ameliyat ve şimdi kemoterapi tedavisi görüyorum. Benim gibi kötü seyirli tüm kanser hastalarının hayatta kalmak için belki de tek şansı olan immünoterapi tedavisi için gerekli olan pembrolizumab etken maddeli (ticari ismi Keytruda olan) ilacı 3 haftada 1 kez kullanmam gerekiyor.

İlaç SGK geri ödeme listesinde yer almadığı için tek dozluk kutusu 11.222 TL olan bu ilacı kendi imkanlarımla almam gerektiği söylendi. Banka emeklisi maaş gelirimle bir yıllık ilaç bedeli 11.222 TL*17: 190.774 TL tutacak bu bedeli emekli maaş geliri ile temin edebilmenin imkansız olduğu herkesin malumudur.

Lütfen benim ve benim gibi kanser hastalarının yaşaması için bize destek olun, sağlıklı yaşam hakkı anayasal bir haktır.

Bu hakkımızı elimizden almayın, pembrolizumab etken maddeli ilacı SGK geri ödeme listesine alın. Ölmek istemiyorum bana ve benim gibi diğer hastalara bu kampanyayı imzalayarak destek olun.