KANAL PROJESİNE DUR DE

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Kanal İstanbul projesinin ekolojik sorunları ne olacak ?

Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF):

Marmara Denizi'nde bol besinli üst tabaka can çekişen alt tabakaya baskı yapacak ve oksijen hızla azalacaktır. Oksijen bitince, kanal kapatılsa bile bir daha geri dönüşü olmayacak ve oksijensizlik kimyasal dengeleri alt üst ederek, alt tabakadaki hidrojen sülfür yoğunluğunu hızla arttıracak ve sonuç olarak İstanbul lodos estiğinde dayanılmaz bir şekilde çürük yumurta kokusuna maruz kalacaktır. Zamanla Karadeniz'in de ekolojik yapısı bozulacaktır.

Tuna Nehri'nin Karadeniz'i kirlettiğinden şikayetçi olan Türkiye kendi eliyle yaptığı ikinci bir boğaz ile bu kirliliği kendi evinin içerisine, yani Marmara'ya taşımış olacaktır. Bu durum Marmara'nın ölü bir denize dönüşmesi ile sonuçlanabilecektir. Ayrıca birçok canlı zarar görecek, besin zenciri alt üst olacak. Kazılan yerin deprem bölgesi olduğunu da unutmamak gerekir.

Bugün Alara imzanı bekliyor!

Alara Başaran bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «KANAL PROJESİNE DUR DE». Alara ve imza atan diğer 1.137 kişiye katıl.