0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

KiKampanyanın muhatabı: Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Dekanı ve 1 diğer muhatap daha

27.06.2016 tarihli 29775 sayılı Resmi Gazete Atatürk Üniversitesi Yönetmeliğinin İptali

Özlem KoçakAnkara, Türkiye
1.729destekçi

Arkadaşlar Merhaba,

Bildiğiniz üzere fakültemizde ara (vize) sınavları online (çevrimiçi) olarak LMS (Öğrenim Yönetim Sistemi) üzerinden yapılmaktadır. Final ve bütünleme sınavları ise öğrenci yoğunluğuna bağlı olarak öğrencilerin tercihleri ve özel durumları göz önünde bulundurularak belirlenen sınav merkezlerinde hafta sonlarında ve yüz yüze oturumlar şeklinde gerçekleştirilmektedir. Kayıt yaptıran milyonlarca öğrenci özellikle engelli öğrenciler bu uygulama(vize sınavlarının online olması) sebebi ile Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesini tercih etmiş olup, engelli öğrenciler açısından büyük kolaylık sağlamaktadır.

Bu durumun yeni yönetmenlikte kaldırılmış olması hem engelli bireyler hem de Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi final ve bütünleme sınavları 81 ilde yapılamadığı için farklı şehirlerde sınavın olması nedeniyle yine engelli öğrencilerin, çocuklu annelerin ve terör bölgelerinde bulunan öğrencilerin başka illere sınava gitmesi mevcut durumu daha da zorlaştıracaktır.

Öğrenci Seçme Sınavlarında uygulanan 4 yanlış 1 doğruyu götürme sisteminin Açıköğretim Fakültelerinde uygulanacak olması öğrencileri zor durumda bırakacak olup, çoğu okulların örgün öğretiminde yapılmayan uygulamanın Açıköğretim Fakültesinde yapılması ayrımcılıktır. Bizler katkı payı ödeyerek, öğretmen ve basılı kitap olmadan derslerine çalışan öğrenciler olarak mezun olmamızı zorlaştıracak bu maddenin uygulamaya geçmeden değiştirilmesini istiyoruz. Mevcut sistemin devamı halinde bir çok öğrenci mağdur olacaktır. Sonuç itibariyle girdiğimiz sınavların öğrenci seçme sınavı olmadığı apaçık ortadadır.

Şuan devamlı öğrenci statüsünde bulunan mevcut öğrencilere kayıt olurken verilen hakların “vizelerin online uygulanması, mevcut puan hesaplama sisteminin değiştirilmemesi ve bütünleme hakkımızın” devam etmesini arz ve talep ederiz. Ayrıca kayıtlı öğrenciler olarak devam edeceğimiz öğrenim yıllarımızda mevcut sistemin geçerli olup olmayacağı belirtilmeyerek, müphem bırakmıştır. Biz burada iyi niyet sezmiyoruz. Bir oldu bittiye getirilerek bizim gibi mevcut öğrencilerin kayıt olurken verilen hakları ellerinden alınarak mağduriyet yaratılmaktadır.

Vizelerin online olarak devam etmesi, 4 yanlış 1 doğru götürme sisteminin uygulamaya geçmemesini, Erzurum Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınav sisteminin mevcut sistem ile devam etmesini ve ilgili 27 Haziran 2016 tarihli ve  29775 sayılı yönetmeliğin iptalini istiyoruz.
Bu kampanyanın teslim edileceği kurum:Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Dekanı
Yüksek Öğretim Kurulu

Bugün Vügar imzanı bekliyor!

Vügar Şahbazov bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kampanyanın muhatabı: Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Dekanı ve 1 diğer muhatap daha 27.: Kampanyanın muhatabı: Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Dekan ve 1 diğer muhatap». Vügar ve imza atan diğer 273 kişiye katıl.