Kampüsümüzde hayvanlar için düzenlenen alan, beslenebilmeleri için eski yerine alınsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Fakültemizin dekanlığı; kedilere yemekhane çıkışında verilen yemekleri, kedi evlerini ve köpek kulübesini alt bahçemizin en ucunda hiçbir hayvanın gitmediği bir yere, eski yerlerinde "kötü görünüyor" gerekçesiyle taşıma kararı almıştır.

Ayrıca eski besleme yerlerine mama bırakmanın "yasak" olduğuyla ilgili etrafa yazılar da asmış bulunmaktalar.

Bu hayvanlar yıllardır aynı yerlerde yaşayıp aynı yerlerden yemek yiyorlar.  Asıl yaşadıkları alanın dışında, özellikle yeni besleme alanı denilen yer kadar uzak bir yerde beslenmeleri, o alanı keşfetmeleri maalesef imkansız.

Yemeklerin yeni yere bırakılıp hiçbir hayvan tarafından tüketilmemesi o alanı eski yerden çok daha kirli bir hale getirecek. Ayrıca normalde yaşadıkları yere yakın, öğrenciler tarafından kurulmuş kedi evleri ve köpek kulübesinin yerinin uzaklaştırılması, bu sığınakların amacını yitirmesine sebep olacak ve hayvanlarımızı kışa karşı savunmasız bırakacak.

Siz de bu okulun öğrencisi olarak bu kampanyaya imza atabilir, dekanlığın bu kararını gözden geçirmesini sağlamakta bize yardımcı olabilirsiniz.

Hayvanların da bizim kadar yaşamaya hakkı var bu yüzden çevremize karşı duyarlı, hayvanlara karşı merhametli olmalıyız.