Kaliteli İnternet Lüks Değil İhtiyaçtır!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ve tarafına Ekrem Müftüoğlu bu kampanyayı başlattı

Bir ay gibi bir süredir Türk Telekom'un port açmasını bekliyorum. Uzaktan eğitim için Yüksek Öğretim Kurumu bir miktar internet verene kadar derslerime de giremedim ya da mobil internet paketimi bu alanda harcamak zorunda kaldım. Bu "port" yetersizliği sorunu sadece benim değil pek çok kişinin yaşadığı bir sorun.

Altyapı sağlayan firmanın port açamadığı (açmadığı) süre içinde mobil internet için "sınırsız" internet paketlerini kullanıcılarına düşük bir ücret ya da ücret talep etmeksizin sunmasına yönelik bir düzenleme bu alanda altyapı sağlayıcılarının hiç yoktan parasal kaygılarla kendilerini geliştirmelerine sebep olacaktır.

Sabit internet için minimum internet bağlantı hızının önce kırsalda 16 mbps'ye, şehirde 24 mbps'ye çekilmesi firmaları genel altyapı yönünde geliştirme yapmaya mecbur bırakacaktır. Daha sonra bu hız hem şehir hem kırsal için en az 24 mbps'ye getirilmelidir.

İnternet servis sağlayıcılarına verdikleri internet hızına göre istedikleri paranın azami miktarı BTK tarafından belirlenmesi hâlinde şu an uygulanan yüksek fiyat talepleri kontrol altına alınacaktır.

İnternet servis sağlayıcılarının sabit internet için herhangi bir kota koymalarının hiçbir izahı yoktur. Sabit internette kota tamamıyla kaldırılmalıdır.

Sabit internet sağlayan firmaların altyapıları ortak olmalıdır. A firması, B firmasının altyapısını kullanırken herhangi bir sorunla karşılaşmamalı bu sebeple ya konuyla ilgili firmalar arasında haftalık veri paylaşımı yapılmalı ya da ortak bir sistem kullanılmalıdır.

Ek talepler:

Mobil internet sağlayan firmalar abartı olmayan fiyatlarla (bu konuda yine azami fiyatları BTK belirlemelidir) herhangi bir kota sınırı olmayan sınırsız paketler oluşturulmalı ve bu paketleri kullanıcıya sunmalıdır.

Taahhütler önce 12 aya indirilmeli, daha sonra kaldırılmalıdır.

Modemler kullanıcılara satılmamalı, kullanım süresince kullanıcıya verilmelidir.

Mobil internette 5G teknolojisi baz istasyonlarının yanı sıra sinyal güçlendirici antenler ile kullanılacak şekilde kullanıma sunulmalıdır.

"Evde kal" diye reklam yapmayı bilen internet servis sağlayıcıları hizmet etmeyi de bilmek zorundadır!

Gereğini arz ederiz.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.