Kahramanmaraş'ta yaşayan çölyak'lılar için Büyükşehir Belediyesi ekmek üretsin !!!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Çölyak Hastalığı ince bağırsağın, GLUTEN adlı proteine karşı ömür boyu süren ve kronikleşen alerjisi, hassasiyetidir. Buğday, Arpa, Çavdar ve Yulaf gibi tahıllar GLUTEN içerir. Tedavi ömür boyu sürecek olan glutensiz diyettir. Bu tedaviye sıkı uyulması hastalığın gidişatı açısından önemlidir.Henüz alternatif tedavi yoktur.diyete uyulmadığı takdirde Çölyak hastaları bağırsak lenfoması, ince bağırsak kanseri, yemek borusu kanseri ve yutak kanseri açısından artmış riske sahiptirler.

Bizlere glüten yasak olduğu için yiyecek alanımız çok kısıtlı hatta imkansız Unumuzu, ekmeğimizi ve diğer yiyeceklerimizi temin etmekte çok büyük sıkıntı yaşıyoruz başka şehirlerden çok fazla maliyetlere getirtiyoruz. Kahramanmaraş ta yaşayan çölyak hastaları için Halk Ekmek Fabrikasında en azından haftada bir yada iki kez ekmek üretilmesi ve un temini talimatı vermesini sayın Büyükşehir Belediye Başkan'ımızdan talep ediyoruz. Umarım bu talebimiz geri çevrilmez çünkü maddi durumu iyi olan hastalar satın alabilecek hemde maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara Sosyal Belediyecilik anlamında yardım ve katkı olacaktır.

... buğday, arpa, çavdar ve yulaf katkılı her türlü ürüne ek olarak bulgur, irmik, makarna, şehriye, kuskus, ekmek, kek, pasta, kurabiye, börek, çörek,poğoça, açma, simit, dondurma külahı, unlu tatlılar, glüten içeren hazır salça, ketçap, un ilave edilen çorbalar, soslar, tarhana, yarma  Una batırılarak kızartılmış tavuk, balık gibi et ürünleri, malt kullanılan içecekler, hazır çorbalar, köfte, pane harçları gibi hazır çeşniler gibi ürünler yiyemediklerimizden sadece bazıları..

Bugün İbrahim imzanı bekliyor!

İbrahim Öncülokur bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kahramanmaraş'ta yasayan çölyaklıklar için Büyükşehir Belediyesi ekmek üretsin». İbrahim ve imza atan diğer 263 kişiye katıl.