Kahkahanı Bulaştır!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
Herkes tarafına Duygu Yılmaz Hancılar bu kampanyayı başlattı

Türkiye’de toplumumuz kendini gülmeye ve neşeli olmaya o kadar kapatmış ki, çocukken koşulsuz ve özgürce attığımız kahkahanın iyileştirici gücünü hep ıskalıyoruz.

“Çok gülme, başımıza kötü bir şey gelecek.” “Öyle kahkaha atılmaz, yanlış anlarlar.” “Kıkırdama kız, aranıyor derler.” “Gülersen, ciddiyetsiz sanırlar.” “Kahkaha atarsan otoriten sarsılır.”

söylemleri anda kalıp sevincimizi yaşamayı, neşeyi iliklerimize kadar hissetmeyi ve içimize doğuştan yüklenen kahkahanın faydalarıyla kendimizi iyileştirmeyi unutmamıza neden oluyor.

Hayır, bu söylemler doğru değil!

Bize verilmiş tüm güzelliklerin dengesinde yaşamaya hakkımız var. Hala nefes alıyorsak, unuttuğumuz bu güzelliği hatırlamaya vaktimiz var.

Şu faydalarına bir baksanıza:

·       Fiziksel Gevşeme Faydası: İyi bir kahkahadan sonra temizlenmiş hissi yaşadınız mı? Kahkaha fiziksel ve duygusal bir gevşeme sağlar. Vücudunuzun rahatlamasını ve zinde olmanızı sağlar.

·       Dahili Egzersiz Faydası: İyi bir kahkaha diyaframınıza egzersiz yaptırır. Hatta omuzları çalıştırır. Daha sonra kasları daha rahat bırakır. Hatta kalp için iyi bir egzersiz sağlar.

·       Dikkat Dağıtma Faydası: Kahkahanın faydalarından biri de negatif odağınızı dağıtmaktır. Öfke, suçluluk, stres ve olumsuz duygulardan, diğer dikkat dağıtıcı şeylere göre daha faydalı bir şekilde uzaklaştırır.

·       Perspektif Faydası: Çalışmalar stresli olaylara tepkimizin bir şeyi bir tehdit veya meydan okuma olarak görüp görmememizle değiştirilebileceğini göstermektedir. Mizah bize daha açık görüşlü bir perspektif verebilir. Olayları zorluklar olarak görmemizi engeller. Böylece onları daha az tehdit edici ve daha olumlu hale getirir.

·       Sosyal Faydaları: Kahkaha bizi başkalarıyla bağlar. Tıpkı gülümsemek ve nezaket gibi çoğu insan kahkahaların bulaşıcı olduğunu düşünür. Yani, hayatınıza daha fazla kahkaha getirirseniz, büyük olasılıkla çevrenizdeki diğer insanlara daha fazla gülmek ve bu faydaları gerçekleştirmek için yardım edebilirsiniz. Etrafınızdakilerin ruh halini yükselterek, stres seviyelerini azaltabilirsiniz. Belki de onlarla yaşadığınız sosyal etkileşimin kalitesini artırabilir, stres seviyenizi daha da azaltabilirsiniz!

Peki, nasıl hatırlayacağız derseniz, “KAHKAHA YOGASI” tekniğiyle başarabilirsiniz.

Biz İzmir Kahkaha Kulübü çatısı altında, online ve ücretsiz olarak buluşuyoruz. Nedensiz kahkaha attırmaya, kahkahanın bulaşıcı ve iyileştirici etkisini göstermeye gönüllüyüz.

Önce kendinden başla! Önce kendine iyi gel! Sonra bu güzelliği etrafına yay!

“Kahkahanı Bulaştır!”

Senin, benim, bizim, ülkemizin çok ihtiyacı var!

İyileş. İyileştir.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.