0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Biz, anneler, kız çocukları, kız kardeşler, ulusun yarısı, demokrasi, eşitlik ve adalet istiyor. Söz hakkı istiyor. Daha fazla sayı ve oranda milletvekili olarak mecliste temsil edilmek istiyor. Daha fazla sayıda belediye başkanı olmak istiyor. Üstelik bu taleplerini, ana muhalefet partisi genel başkanının ağzından, onun sözleri ile istiyorlar.

Bizler CHP li kadınlar olarak da, hem kendimiz, hem temsil ettiğimiz Türk kadınları olarak bu sefalete, adaletsizliğe, verilen sözlerin tutulmamasına haklı olarak isyan ediyor ve protesto ediyoruz.

Bu nedenle siyasal iktidarların yanı sıra, halkın partisi, bizim partimiz CHP de de bu adaletsizliğin başlıca nedeninin, kadınların haklarının tanınmaması, unutulması ya da gözardı edilmesi olduğunu göz önüne alarak, biz kadınların doğal, devredilemez ve kutsal haklarını hatırlatan bir bildirge hazırlayıp, imzaya açarak ilân etmeye karar verdik.

Böylelikle istiyoruz ki, bu bildirge toplumun bütün üyelerinin gözü önünde dursun, herkese ve özellikle siyasal partilere, siyaset yapmak isteyen kadınlara,  hak ve yükümlülüklerini hatırlatsın; bir genel başkan bir daha %33 Kadın kotasını biz getirdik diyerek, uygulamada %10 kota ayırarak adaletsizlik yapmasın. Gençlik kollarında, örgütlerde, yönetimlerde daha çok sayıda kadına yer verilsin.

Kadınların iktidarı kullanmaları siyasal kurumlarda yer almaları açısından düzenli olarak karşılaştırılabilsin ve buna daha çok saygı gösterilsin; kadın vatandaşlarımızın basit ve dokunulmaz esaslara dayanan hakları ve şikayetleri daima, anayasanın ve geleneklerin korunması ve herkesin esenliği için etkili olabilsin.

Ülkemde kadına yönelik seçme ve seçilme adaletsizliği başta olmak üzere, yeterli ve gerekli saygıyı görmemesini protesto ediyor ve bu bildirgeyi gönül rızasıyla imzalıyor, sadece imzalamakla kalmayıp, uygulamada takipçisi olacağıma söz veriyorum.

Alıntılar:
30 Kasım 2017 Eşitlik, Adalet ve Kadın Zirvesinde Kemal Kılıçdaroğlu konuşması

“Başka hiçbir partide olmayan %33 cinsiyet kotasını getirdik. Fakat siyasi partiler yasasında da kotaların getirilmesi gerekiyor. Kadınların siyasette daha etkin olmasını istiyoruz. Bu nedenle; Ankara, İzmir ve İstanbul'da birinci sıralarda kadın adaylarımız vardı. Kadınlara açık çağrı yapıyorum gelin üye olun! Kurultay yapın cinsiyet kotası %50 olsun, ben desteklerim. Çağdaş tüm dünyanın ortaya koyduğu kurallar neyse Türkiye için de onu istiyorum. Kadın hakları konusunda belirleyici unsur ben değilim, kadınlar olmalı. Kadınların da kendi haklarına sahip çıkma konusunda daha güçlü seslerini yükseltmesi gerekiyor.” demiş.

Yine 3 Nisan 2018 Salı günü Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP grup toplantısında konuşması

“Bu ülkenin kadınlarına güveniyorum. Çünkü bu ülkenin kadınları demokrasi, eşitlik, daha fazla söz istiyor. Bu ülkenin kadınları daha fazla milletvekili olmak istiyor. Bu ülkenin kadınları daha fazla belediye başkanı olmak istiyor. Bu ülkenin kadınları Türkiye'nin yönetiminde söz hakkı istiyor."

CHP Üyesi kadınlar adına
Özlem Ağırman
İş Kadını Siyasetçi Sanatçı

Bugün Özlem imzanı bekliyor!

Özlem Ağırman bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «KADININ CHP’de PARTİ HAKLARI VE SİYASETTE YER ALMA İSTEKLERİNİ BELİRTEN HAKLAR BİLDİRGESİ». Özlem ve imza atan diğer 43 kişiye katıl.