KADINA ŞİDDETİN ÖNÜNE GEÇ! YASALAR DEĞİŞTİRİLSİN!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Ülkemizde her yıl binlerce kadın şiddete maruz kalıyor.Bu şiddetler %80 oranında ölümle sonuçlanıyor.Kadın'a şiddetin artık önüne geçilmesi gerekiyor.Bu konuda en büyük faktör cezaların caydırıcı olmaması.Kadın'a şiddetin önüne geçilebilmesi için yasaların yüksek derecede caydırıcı cezalar bulunması halinde değiştirilmesi gerekiyor.Kadın'ın toplumdaki yerininin,değerinin gitgide azaldığını gözlemliyoruz.Artık bu şiddetlerin önüne geçilmesi gerekiyor .

En önemli çözüm hukuki düzenlemelerle kadına, çocuğa, yaşlıya, hayvana şiddete, tacize, tecavüze gereken cezaları hafifletici sebepleri işletmeden, affı olmadan verilmesini sağlamak olmalıdır.
Aile kızlarına güvenmeli ve arkasında olduğunu hissettirmelidir.
Erken yaşlardan itibaren çocuklara tüm canlılara karşı sevgi ve merhamet duygusunu aşılamalı ve anne babalar bu anlamda çocuklarına olumlu rol model olmalıdır.
Hiçbir şiddet olayını normalize etmemek veya üstünü örtmeye çalışmamak oldukça önemlidir.
Şiddet, taciz, tecavüz mağduru kadın ve çocuklar için mutlaka destek grupları oluşturulmalı. Sen de kampanyamıza destek ol! "Kadın'a  Şiddet'in önüne geçilmesi adına seninde yardımına ihtiyacımız var"

Bugün Büşra Nur imzanı bekliyor!

Büşra Nur Yalman bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «KADINA ŞİDDETİN ÖNÜNE GEÇ! YASALAR DEĞİŞTİRİLSİN!». Büşra Nur ve imza atan diğer 179 kişiye katıl.