Kampanya Kapatıldı

KADIKÖY'ÜMÜZÜ GERİ İSTİYORUZ...TRAFİK VE GÜRÜLTÜ ÇİLEMİZE ÇÖZÜM GETİRİLSİN.

Bu kampanya 1.376 destekçiye ulaştı

Kadıköy tarihinin en perişan günlerini yaşıyor. Kadıköy’de yaşamak artık bir ayrıcalık değil, bir işkence halini almış durumda.

Kentsel dönüşüm o kadar kötü yönetiliyorki, ilçemizdeki trafik ve ses kirliliği sorunu daha önce hiç bu kadar rahatsız edici boyutlara ulaşmamıştı.

İlçemizin göz bebeği Bağdat Caddesindeki araç trafiği artık çekilmez bir hale geldi. Arabadan başka ulaşım alternatifi olmayan caddemizde gün içinde Bostancı’dan Kızıltoprak’a gitmek 1 saat sürebiliyor. Cadde üzerinde çift şerit park eden araçlar, inşaat kamyonlarının yoğunluğu, gündüz saatleri cadde üzerinde yapılan çalışmalar ve bu konulardaki denetimsizlik yüzünden caddemiz adeta başıboş kalmış durumda. İlçemizin bir şantiyeye dönüşmüş olması nedeniyle, sokaklardan sabah saatlerinde çevre yollarına ve akşamüstü iş dönüşü evlerimize ulaşmak iyice zorlaştı. Neredeyse her sokakta devam eden inşaat çalışmaları ve kapanan yollar yüzünden trafikte hangi güzergahı takip edeceğimizi bilmiyoruz. Hele Fenerbahçe stadında maç oynanacağı zaman bu durum tam bir çileye dönüşüyor.

Büyük caddeler üzerindeki inşaat çalışmaları yüzünden bazı zamanlarda kaldırımlar, kamyon ve vinçler tarafından işgal edildiği için yayalar can güvenliğini tehlikeye atarak araç trafiğinin aktığı caddeler üzerinde yürümek zorunda kalıyorlar.

Gürültü ve ses kirliliği de artık inanılmaz boyutlara ulaştı. İnşaat firmaları çalışma saatlerini kendi istedikleri saatler içinde yapıyorlar. Sabah çok erken saatlerde makinelerini çalıştırmaya başlayıp akşam geç saatlere kadar çalışmaya devam ediyorlar. Özellikle temel açma aşamasında olan inşaatlar çevrede yaşayanlara inanılmaz boyutlarda rahatsızlık veriyor.

Hafta içi yetmezmiş gibi, bazı Cumartesi ve Pazar günleri, özellikle sahil şeridine yakın yaşayan ilçe sakinlerimiz gürültülü müzik sesleriyle uyanmak durumunda kalıyor. Halka açık sosyal aktivite düzenleyen özel firmalar, bu aktivitelerini yaşam alanlarının kıyısında gerçekleştiriyorlar. Valilik tarafından bu firmalara kontrolsüz ve denetimsiz olarak izin verildiği anlaşılıyor.

Genel olarak tüm sokak ve caddelerde yolların durumu çok kötü, yeni asfaltlama ve iyileştirme çalışmaları çok yetersiz. Sahil şeridindeki bisiklet ve yaya yolları da ilk yapıldığı gibi aynı vaziyette, hiçbir bakım ve iyileştirme çalışması yok.

Kısacası, trafik ve ses kirliliği yüzünden Kadıköylü olarak psikolojimiz tamamen bozulmuş durumda. Kentsel dönüşümün daha uzun yıllar boyu devam edeceği düşünüldüğünde, bu hususlarda başta CHP’li Kadıköy Belediyesi olmak üzere Emniyet ve Valilik yetkililerince acil çözümler alınması istiyoruz. Kadıköy’de daire ya da işyeri sahibi olup, kentsel dönüşümden sonra gayrimenkullerinin değerinin artacağı düşüncesiyle bu sıkıntıları görmezden gelmek anlayışı tamamen yanlıştır. Bu problemler akılcı planlama ve yönetim ile çözüme kavuşacak konulardır. Kadıköylü olarak hepimizin görevi Kadıköyümüzün eski neşesine kavuşması için sesimizi duyurmaktır.

Kentsel dönüşüm kapsamında verilen inşaat ruhsat ve izinlerinin, ilçe sakinlerinin başta güvenliği olmak üzere, huzur ve rahatlığının ön planda tutularak verilmesi gerekmektedir.

Başta Bağdat Caddesi olmak üzere ilçemizdeki araç trafiği akışının yoğunluğu azaltacak şekilde ilçe içerisinde tekrar planlanması ve İlçemiz Emniyet Müdürlüğü tarafından denetimlerin artırılması sağlanmalıdır.

Devam eden inşaatlarda çalışma saatlerine uyulması konusunda denetimler artırılmalıdır. Uymayan inşaat firmalarına caydırıcı cezalar verilmelidir. Özellikle temel açma aşamasında olan projelerde, gürültünün daha fazla olması sebebiyle, çalışmaların sabahları daha geç saatlerde başlatılmalıdır.

Bugün Cumhur imzanı bekliyor!

Cumhur Sezer bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «KADIKÖY'ÜMÜZÜ GERİ İSTİYORUZ. TRAFİK VE GÜRÜLTÜ ÇİLEMİZE ÇÖZÜM GETİRİLSİN.». Cumhur ve imza atan diğer 1.375 kişiye katıl.