Kader'i ailesine geri verin!

Kampanya Kapatıldı

Kader'i ailesine geri verin!

Bu kampanya 30.790 destekçiye ulaştı
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve tarafına Kemal Oğuzhan TETİK bu kampanyayı başlattı

Karaca Kader’i ailesine geri verin!

Yaklaşık iki yıl önce, Bolu’nun Mengen İlçesi Pazarköy Beldesi’nde ikamet eden Nuran ve Nevzat BAYRAMOĞLU çiftinin ormanda hayvanlarını ararken yol kenarında buldukları karaca yavrusu, iki yıl sonra ailesinden geri alındı.

Yavru birkaç günlükken bulunduğunda, annesinin kaçak avcılar veya yırtıcılar tarafından öldürüldüğü anlaşılmıştı. Bakıma muhtaç haldeki yavru, ailenin sevgisi ve özverisiyle büyütüldü.

Hayvancılıkla uğraşan aile, ormanla bitişik arazi alanı içerisinde doğal yaşam alanı oluşturup, doğaya yabancılaşmadan yaşayabileceği tüm imkanları sağladı.

Çiftlik arazisinden ayrılıp ormanda kilometrelerce gezintiye çıkan ve bir çocuk gibi akşam saatlerinde geri gelen, yöre halkının da sevgi gösterdiği Kader, art niyetli kişi veya kişilerce “kapalı alanda tutuluyor” gerekçesiyle şikayet edildi.

Şikayet üzerine Mili Parklar Müdürlüğü yetkilileri, 10.04.2015 tarihinde Kader'i ailesinden aldı. Kader, kafeste tutuluyor, bir hayli zayıflamış ve bitkin gözüküyor.

Hayvanları, insanlardan bilinçsiz yaşam etkinliği ayırır. Yuvalar ve barınaklar inşa eder ve kendi dolaysız ihtiyaçlarını ve yavrularının ihtiyaçlarını giderirler.

Doğada küçük bir yavru halde bulunan ve zamanla insanlara alışan Kader, standart yaşam ihtiyaçlarını artık insana bağımsız olarak karşılayamaz durumda. Dolayısıyla yaban hayatı geliştirme sahası içerisinde bile bir başına hayatını sürdürmesi mümkün değil. Doğaya tekrar salınması durumunda, kısa sürede kaçak avcılar ve yırtıcılara av olması kaçınılmaz.

Kader’in ailesine iade edilmesi için durma, sen de bir imza ver!

Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 30.790 destekçiye ulaştı