Kadınlara Özel Otobüs

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

"Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, İstanbul'da yaşayan bir kadınım.

Bu Ocak ayı içerisinde 3 defa tacize uğradım. Bunlardan ikisi, ayrı gün ve zamanlarda yüzlerce kişinin bindiği toplu taşıma araçlarından birinde yaşandı. Ister feminist deyin, ister yobaz deyin: Kadınlara özel otobüs uygulamasının en kısa zamanda yürürlüğe geçirilmesini istiyorum. En azından benim ve benim gibi düşünen yüzlerce kadının bu konuda ses getirmemiz boynumuzun borcu. Çünkü hiçbir kadın evine gitmek için bindiği otobüsten inip hüngür hüngür ağlayarak etrafını kolaçan etmek zorunda değil. Hiçbir kadın otobüste kendisini korumak için yüzlerce pozisyona girmek zorunda değil. Hiçbir kadın "Ya bilerek dokunmadıysa? Ya ben yanlış anladıysam? Ya tepki gösterdiğimde destekçisiz kalırsam?" diye düşünmek zorunda değil. Kendinizi çaresiz ve savunmasız hissetmeyin. Sesinizi çıkarın. Tacize dur deyin!"

Bir kadının çığlıkları, çaresizliği, elinden bir şey gelmeyişi... Kadınlara özel otobüs uygulaması bizim minicik bir umudumuz. Sen de destek ol. Sen de imzala.

Dipnot: "Japonya'da Kadınlara Ayrı Vagon" haberlerini hepimiz duymuşuzdur. Bu olay sadece bir ideoloji parçası olsa Japonya böyle bir tutum sergilemez.

Bugün Zehra imzanı bekliyor!

Zehra Durmuş bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kadınlara özel otobüs kampanyası!». Zehra ve imza atan diğer 68 kişiye katıl.