TRT kanalında Olimpiyatlara getirilen Mayolu kadın yayın yasağı

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Bugün gördüğüm bir videoya inanamadım. İzlediğim videoda TRT kanalı Buz patani yapan kız çocuklarına üzerlerinde mayo var diye kendince sansür uygulamış ve kalça ve bacaklarını kapatacak şekilde kendi logosunu koyarak yayın yaptığını gördüm. Biraz araştırınca aslında logolu yayın yapmamış tüm olarak paten gösterisini yayınlamak yerine curing yayını yapmıştır.

Bu  bir kadın olarak kabul edilebilecek bir olay değildir. Bu resmen kadınları çocukları hedef göstermektir. Bu bağnazlıktır. Bunun Cumhuriyetimizde yeri yoktur. Bir kadın olarak böyle bir yayın kısıtlamasını kabul etmiyorum.  Sessiz kalmayalım lütfen.  Bu bir spordur ve dünyanın her yerinde giyilen bir kıyafettir. Sırf üzerlerinde mayo var diye yayın yapılmamasını kabul etmiyorum. Böyle bir düşünce şeklini onaylamıyorum. Bu kadına yapılan baskıdır.

Bugün Tülay imzanı bekliyor!

Tülay Gürdal bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kadınlar: TRT kanalında Kadınlara getirilen Sansür Uygulamasına Sessiz kalma». Tülay ve imza atan diğer 5 kişiye katıl.