Kampanya Kapatıldı

Kadınların onurlarının zedelenmemesi için evlilik proğramları kaldırılmalı

Bu kampanya 13 destekçiye ulaştı

Türk Medeni kanunu 17 Şubat 1926 da kabul edilmiş ve medeni ülkeler seviyesine gelinmiştir. Kadına seçme ve seçilme hakkını veren ilk ülke olmamızın ardından geçen zamanda ülkemizde kadınımızın geldiği durum içler açısıdır. Anne olarak örnek olacak insanların televizyonlarda aşagılanmasını bir kadın olarak izleyemiyorum. Proğramların kaldırılması için imzanızı rica ediyorum Atatürk'ün söylediği gibi ;

“Anaların bugünkü evlatlarına vereceği terbiye, eski devirlerdeki gibi basit değildir. Gerekli özellikleri taşıyan evlat yetiştirmek, pek çok özelliği şahıslarında taşımalarına bağlıdır. Bu sebeple kadınlarımız, hatta erkeklerden daha çok aydın, daha çok feyizli, daha fazla bilgin olmaya mecburdurlar!”

"Büyük başarılar, değerli anaların yetiştirdikleri seçkin evlatlar sayesinde olmuştur. Dünya üzerinde gördüğümüz her şey, kadının eseridir. Toplum hayatının kaynağı, çağdaş aile hayatıdır. Siyasal ve toplumsal hakların kadın tarafından kullanılmasının, insanlığın mutluluğu ve saygınlığı açısından gerekli olduğuna inanmaktayım."

Teşekkür ederim

Bugün Şükran imzanı bekliyor!

Şükran Savuran bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kadından Ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı: Kadınların onurlarının zedelenmemesi için evlilik proğramları kaldırılmalı». Şükran ve imza atan diğer 12 kişiye katıl.