Kadıköy Rıhtıma Tesis Yapılmasın! Sahil Yeşil Kalsın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 25.000.

Diyanet istedi, plan değişti: Kadıköy sahiline yeşil alan yerine cami yapılacak.

İstanbul'un en güzel ilçelerinden biri olan Kadıköy'ü yeşillendirmek ve insanların kaliteli zaman geçirebilecekleri kamusal açık alanlar yaratılabilecek iken Diyanet İşleri Bakanlığı'nın isteği üzerine Kadıköy Sahilde cami projesi yapılması kararı alındı. Diyanet’in talebinde ‘Ulu Cami’ olarak adlandırıldı. Cami yapılması planlanan bölgede 10 dakikalık yürüme mesafesinde iki cami bulunuyor; bunlar Sultan Mustafa İskele Camii ve Osman Ağa Camii. Sadece cami değil herhangi bir başka yapıyı da kaldırabilecek bir konumda değil bölge.

Cami inşaatı yapılmak istenen arazinin İstanbul’un kıyı şeridinde yer aldığını ve silüeti doğrudan etkileyecek bir noktada olduğunun altını çizen Mimarlar Odası ÇED Danışma Kurulu Sekreteri Mücella Yapıcı, “Kadıköy sahilinde mevcut dolgu alanlarında çökmeler mevcutken, deprem bekleyen bir kentte tamamı genç dolgu olan bu alanda toplumsal kullanıma açık bir tesis yapılması, burayı kullananların da can güvenliğini tehdit altına sokacaktır" dedi. Yapıcı, “İnşaat zemin açısından da siluet açısından da yapılamaz. Konunun şimdi ortaya atılmasının nedeni camiyi kullanarak gündemi değiştirmek. Bunlar yapılaşmaya uygun olmayan alanların imara açılmasına olanak sağlayacak çirkin adımlar. Oraya Mimarlar Odası Genel Merkezi de Kültür Merkezi de yapılsa alan yapılaşmaya açılamaz"

Planlama alanı  ‘Karmaşık Problemlerin Görüldüğü Alanlar’ kategorisinde ve bu bölge denizi doldurarak elde edilmiş bir alan. Yani, proje alanındaki bazı bölgeler, sıvılaşma, kütle hareketleri, su baskını ve çeşitli mühendislik problemleri içeriyor. Bu alanda herhangi bir proje yapılması burayı kullanacak insanlar içinde çok tehlikeli.

Burayı kullanacak kişi sizsiniz ve kent için fikrinizi belirtmeye de hakkınız var. Eğer sizde bu bölgenin yeşil kalmasını istiyor ve bu kadar değerli bir alanın bu şekilde değerlendirilmesini doğru bulmuyorsanız lütfen kampanyayı imzalayın.

Birlikte daha yeşil bir kent yaratabiliriz.

Buradan daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz: http://www.hurriyet.com.tr/kadikoy-sahiline-cami-yapilacak-28227562

Bugün Ayse imzanı bekliyor!

Ayse Alaybeyoglu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kadıköy Rıhtıma Tesis Yapılmasın! Sahil Yeşil Kalsın!». Ayse ve imza atan diğer 22.594 kişiye katıl.