Kadıköy Gençlik Sanat Merkezi Eskisi Gibi Her Yaşa Açık Olmalıdır

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Herkese, her yaşa açık bir sanat merkezi hayal edin. Belediye bünyesinde, sadece kurs merkezi değil gerçek bir sanat merkezi. Üstelik akşam iş çıkışlarında koşarak gidebildiğimiz, akşam derslerin yapıldığı, projelerin el birliği ile ortaya çıkarıldığı, keyifli, dostluk dolu, konservatuar gibi işleyen, genç yaşlı herkese yer veren bir eğitim yuvası hayal edin. 27 Eylül 2019'a kadar Kadıköy Gençlik Sanat Merkezi tam da buydu. Hepimiz içindi.

Bu güzel kurumda yaptığımız çalışmalar, bir günde, bizlere hiçbir resmi açıklama olmaksızın, kayyım atar gibi yönetimi ve kuralları ansızın değiştirilmek suretiyle durduruldu. Çeşitli sanat dallarında, kapısı herkese açık bu merkezi ani bir kararla kısıtlı kullanıma çeviren Kadıköy Belediyesi'nden bir an önce bu karardan dönmesini istiyoruz.

Yeni uygulamada merkezimiz artık sadece 14-22 yaş aralığındaki kursiyerlere, Kadıköy'de ikamet etme şartıyla, üstelik sadece tek derse kayıt yapma hakkıyla açık olacak. Ve en önemlisi eskiden 22:00'ye kadar açık olan merkez artık hafta içi 19:00'a, haftasonu 18:00'e kadar açık olacak. Bahsi geçen yaş aralığındaki gençler için bile bu saatler çok kısıtlayıcı. Dershane ve okullardan çıkıp kursa katılmak için çok az zamanları kalıyor.

Bu merkezin eskiden olduğu gibi işlemeye devam etmesini gönülden istiyoruz.

Burası hayatın zorlukları içerisinde nefes aldığımız, kendimizi sanatla doyurabildiğimiz, orada oluşturduğumuz dostluklarımızla birlikte sanatsal projelerimizi gerçekleştirebildiğimiz yerdir.

Şimdi hem okulumuzu kaybettiğimize üzgünüz hem de açıkçası ortada kaldık.

Bizler KGSM’nin öğrencileri olarak KGSM’ye ve dolayısıyla bağlı bulunduğu Kadıköy belediyesinin taahhütlerine güvenerek başka kurumlara ders kaydı yaptırmadık. Dönem çoktan başlamışken ve diğer kurumlara kayıt hakkımızı kaybetmişken alınan bu karar, birçoğumuzu mağdur etti. Farklı kurumlarda, derslerimizden sadece birini seçme hakkı tanıyarak yerleştirme yapmaya çalışması mağduriyetimizi gidermiyor.

Bu zamana kadar kültür-sanat faaliyetlerini öncelikli konuları içinde gören Kadıköy Belediyesi'nin aldığı bu kararlardan dolayı şaşkınlık ve hayal kırıklığı içindeyiz. Kadıköy belediyesinin bizlerin sesine kulak vermesini, bu hatalı uygulamalardan vazgeçip KGSM'nin, kapılarının herkese açık olarak ve ruhuna sadık kalarak çalışmalarına tüm hızıyla devam etmesini talep ediyoruz.

KGSM değerimizdir ve genç-yetişkin HEPİMİZİNDİR!