Sinematek Yaşıyor Devam Etsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Şubat 2016 - Ocak 2017 arasında hem rahmetli kurucularından Onat Kutlar hem de Türk Sinematek Derneği'nin 50. Yıldönümünü kutlamak şerefine 50 film gösterimi, 50 sunucu ile üç farklı mekanda gösterilerek; hem sinema uhu hem de sinematek ruhu yeniden yaşatıldı.

Ancak, Ocak ayında etkinlik sonra erdi. Açıkçası sinematek geçici bir etkinlik olamaz ve ben ile sizler sayesinde Sinematek Derneği'nde önemli rol oynayan Jak Şalom, Kadıköy Belediyesi, Mithat Alam Film Merkezi ile Pera Müzesi'ne ulaşılarak -belki de makul aylık ücret karşılığında- Sinematek tam anlamıyla yeniden yaşatılabilir; çünkü film arşivi, sinema kültürü ve sinemateki olmayan bir ülkenin sinemasından söz edilemez.

50 Gösterimin katman katman artmasını ve  böyle çetin şartlarda bile sanatın, sinemanın insanları bir araya getirdiğini göstermek istiyoruz.

O yüzden Sinematek kültürünü yaşatmaya "Evet"

Bugün Enes imzanı bekliyor!

Enes Altinok bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kadıköy Belediyesi: Sinematek Yaşıyor Devam Etsin». Enes ve imza atan diğer 393 kişiye katıl.