0 kişi imzaladı. Hedefimiz 300.000.

300.000 imzaya ulaşıldığında, bu kampanya Change.org’da en fazla imzalanan kampanyalardan birisi olur.

2005 yılında ceza hukuku reformu ile engellenen, kız çocuklarının kendilerine tecavüz eden kişilerle evlendirilmesi halinde istismarcıya ceza verilmemesine ilişkin düzenleme, bundan mağdur olan aileler olduğu gibi bir gerekçeyle tekrar gündeme getirildi ne yazık ki.

Ancak eğer burada bir mağduriyet var ise, bunu gidermenin yolu kız çocuklarını erken evlendirmenin önünü açan, bundan sonra onları istismar edecek kişilere "evlenirsen ceza almazsın" diyen ve şimdiye kadar bu suçu işleyen, cezaevinde olanlara affı getiren yasal düzenlemeler yapmak değil, çocukları koruyacak önlemler almaktır.

Aradaki yaş farkı 10 mu olsun 15 mi diye tartışmak ise hiç çözüm değil.

Siz 15 yaşındaki  kızınıza tecavüz eden 30 yaşındaki kişinin onunla evlenmesini ister misiniz?

Çocukların çocuk olma hakkı, eğitim hakkı, oyun hakkı elinden alınmamalı diyoruz. Biz, Çocuk İhmalini ve İstismarını Önleme Derneği olarak bu alanda çalışan sivil toplum örgütleri ile beraber bu teklifi gündeme getirenlere  kamuoyu duyarlılığı yaratarak tepkimizi göstermek istiyoruz.

Bize destek olun ve kampanyaya katılın.

Çocuklar için Hep Birlikte Olalım.

Bugün Thea imzanı bekliyor!

Thea Aquino bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kız çocuklarını, cinsel istismar uygulayan kişiyle evlendirmeye teşvik eden yasalara hayır. #CocukİstismarınınAffıOlamaz @TBMMresmi». Thea ve imza atan diğer 268.941 kişiye katıl.