Kızım ve tüm engelli çocuklar için kaynaştırma eğitimi haktır

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 25.000.

Kızım 22.12.2014 doğumlu, genetik olarak Williams Sendromu var. Engelli bir birey ve rehberlik araştırma merkezinden kaynaştırma öğrencisi olabileceğine dair raporumuz var.

Bugün Balıkesir Bandırma Doğa Kolejine kızımı okul öncesi sınıfına kayıt yaptırmak için gittik. Fakat okul prensipleri gereği okullarına kaynaştırma öğrencisi almadıkları bu yüzden kayıt alamayacaklarını söylediler.

Kaynaştırma öğrencileri de, engelli bireyler de o okullara giden her çocuk kadar değerli, eğitim hakkına sahip ve eşit bireylerdir. Öğrenci seçme, engellileri dışlama politikalarına istinaden bütün yasal haklarımı kullanarak engelli bireyleri farkındalık haftalarında reklam için kullanıp aslında insan yerine koymadıklarını duyurmak istiyorum.

Kaynaştırma öğrencisi almayan özel okullar hakkında bakanlığın en kısa sürede işlem başlatmasını istiyorum.

Bakanlığın Teşkilat ve Görevleri Hakkında 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de "Eğitime erişimi kolaylaştıran, her vatandaşın eğitim fırsat ve imkanlarından eşit derecede yararlanabilmesini teminat altına alan politika ve stratejiler geliştirmek, uygulamak, uygulanmasını izlemek ve koordine etmek" hükmünün yer almasına istinaden 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında açılan okul öncesi eğitim, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin ailelerinin talepleri doğrultusunda eğitime erişiminin sağlanmasına yönelik hükümlerin olmasına rağmen engelli bireylere yapılan bu ayrıştıcı, dışlayan, kurumlarına layık görmeyerek küçümseyen özel okullar hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını talep ediyorum.

Eğitim haktır. Eğitim hakkımız ''engellenemez''.

Kampanyayı imzalayıp paylaşarak daha çok kişiye ulaşmasına destek olun lütfen.