0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Türkiye'de binlerce ilik nakli bekleyen hastamız var ve bunların büyük bir çoğunluğunu çocuklar oluşturuyor. Her geçen gün bu hastalara yenileri eklenirken maalesef ki iyileşip normal hayatına dönen hasta sayısı aynı hızda ilerlemiyor. En büyük sıkıntı Türkiye'de ilik donörü olan kişi sayısının çok yetersiz kalması. Halbuki Kızılay bağış merkezlerinde ya da araçlarında 3 tüp kan vermek gibi basit bir işlemle donör bankasına kayıt olabiliyorsunuz. Bir eşleşme olduğunda kızılay tarafından aranıyorsunuz ve hastanın durumuna göre ya sadece kan ya da ilik veriyorsunuz ki her ikisi de oldukça basit bir işlem. Bir yakınımızın ya da tanıdığımızın hastalanmasını beklemek yerine, hepimizin başına gelebileceğini düşünmek ve çaresizce kök hücre ya da ilik nakli bekleyen hastalara bir umut ışığı olmak hepimizin görevi. Lütfen sadece 1 saatinizi ayırarak, ilik donörü olmak için Kızılay'a başvurun ve bir çocuğun, bir annenin, bir babanın, bir kardeşin umudu olun...Bu konuda Kızılay'ın ve Sağlık Bakanlığı'nın da yapacakları kampanya ve tanıtımlarla süreci hızlandırması gerekiyor.

HAYDİ TÜRKİYE İŞ BAŞINA!!

Bugün gulcan imzanı bekliyor!

gulcan bektas bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kızılay: 3 Tüp kan vererek, ilik bekleyen yüzlerce hastaya umut olmaya var mısın Türkiye'm ?». gulcan ve imza atan diğer 1.328 kişiye katıl.