Kısır Köyü Söke’de neler oluyor?

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Basta Aydin Tarim Il Mudurlugu, Aydin Il Saglik Mudurlugu, Saglik Bakanligi ve Tarim Bakanligi olmak uzere tum yetkililerden Söke nin Kısır Köyunde yasananlarla ilgili  gerek ulusal basinda cikan ve daha oncede Guven Islamoglunun CNN Turk de haber yaptigi bu ciddi konuyla ilgili bir aciklama yapilmasini T.C. vatandasi olarak talep ediyor ve bekliyoruz. Bunu hem o köyün halki hem de o bölgede yetisen ürünleri tüketen bizlerin adina istiyoruz.

Kanser köy’ün haykırışı: Biz ölüyoruz!Aydın-Söke’nin Kisir Mahallesi, Anadolu’nun akla cenneti getiren köşelerinden biri olmasına rağmen ne yemyeşil doğasıyla ne de canayakın insanlarıyla anılıyor. Buranın adı artık -haberlere de konu olduğu haliyle- ‘Kanser köy’. Uzmanlar; 1958’de açılan ve rehabilite edilmeden öylece bırakılan uranyum madeninin bölgede çok yüksek oranda görülen kanser vakalarıyla doğrudan ilişkili olduğunu söylüyor. “Nasılsa bana uzak bir köy” mü diyorsunuz? O kadar emin olmayın. Maden sahasının hemen yanındaki arazide organik sertifikalı üretim yapılıyor. Yine aynı alanın bitişiğinde devasa bir mandıra faaliyete geçmek üzere. Buralardan çıkan ürünlerin sizin sofranıza da gelmeyeceğinden ne kadar emin olabilirsiniz?

Eger bu durum dogru ise Kısır köyünün boşaltilmasi ve acilen cevrede zirai üretim yapan firmalarin etkinliklerinin sona erdirilmesini bekliyoruz.

Bugün Aysegul imzanı bekliyor!

Aysegul Postoglu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kısır Koyu Söke’de neler oluyor?». Aysegul ve imza atan diğer 2.204 kişiye katıl.