Kampanya Kapatıldı

Zulpukar Sapanov ( Зулпукар Сапанов ) Özgürlüğüne Kavuşsun

Bu kampanya 271 destekçiye ulaştı

Kıdır'ın Asıl İsmi adlı kitabın yazarı olan Zulpukar Sapanov  Türk Halkları'nın İslam öncesi tarihini yazdığı ve Tengriciliğe yer verdiği kitabında müslümanlara karşı olumsuz bir tavır takındığı gerekçesiyle tutuklanmıştır. Bu imza kampanyasının amacı Zulpukar Sapanov'un yalnız olmadığını göstermektir. Öz Türk kültürüne gönül veren kişiler az olduğu için kampanyaya katılım sayısı da az olacaktır ancak 1 kişi bile katılsa böyle bir kampanyanın başlatılmış olması gerekiyor. Bizler Türküz, farklı inançları benimseyenler olabilir ancak günümüzde dini tarikatlar, cemaatler ve her türlü dini oluşumlar   Türkleri asimile etmek için kol sıvamış durumdadır. Türkler her geçen gün mankurtlaştırılmaktadırlar, buna göz yummak ise resmen kültürel soykırımdır ! Tüm Türk halkları içinde bulunduğumuz yüzyılda aklını başına alarak kültürel değerlerine sahip çıkmalı, kardeşleriyle olabildiğince birleşmelidir. Bunun için çalışan  eğitim elemanları ve yazarlar tutuklanmamalı aksine teşvik edilmelidirler. Gelecekte Kırgız kültürünün yok olmaması için  Zulpukar Sapanov  serbest bırakılmalı ve desteklenmelidir !

Bugün İlteriş imzanı bekliyor!

İlteriş Yıldırım bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kırgızistan: Zulpukar Sapanov ( Зулпукар Сапанов ) Özgürlüğüne Kavuşsun». İlteriş ve imza atan diğer 270 kişiye katıl.