Kırşehir iade_i itibar istiyor.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Kırşehir iade-i itibar beklemekte..

(Hacı Bektaş-Kozaklı-Ortaköy) ilcelerinin de tekrardan Kırşehir'e bağlanmasını talep etmektedir...

Kırşehir'in ilçe yapılma hadisesi;

1954 secimlerinde hemşerisi Osman Bölükbaşı'ni destekleyen ve Demokrat parti'nin istedigi oyu alamadığı için ilçe yapılan Kırşehir...ve nevşehirliler'in o dönemde niğde ili'ne bağlı iken, kırşehir'e bağlanma istegi ile meclise elçi gönderip, daha sonrasında umduklarından daha fazlasını bularak geri dönmesi olayıdır.o sıralarda niğde'ye bağlı olan arapsun (bugünkü gülşehir), nevşehir, (kayseri'ye bağlı olan) ürgüp, kırşehir merkez, mucur, hacıbektaş, avanos ve avanos'a bağlı köyken ilçe yapılan kozaklı ilçelerinin birleştirilmesi ile nevşehir il yapılmıştır.

1954 yılında ilçe olan kırşehir'in kaman ilçesi ankara'ya, çiçekdağı da yozgat'a bağlanmış, sonra 1957 yılında tekrar il olmuş ise de hacıbektaş-avanos-kozaklı-ortaköy ilçeleri nevşehir'e bağlı kalmistir.

Bugün Mucurlu imzanı bekliyor!

Mucurlu Kırşehirli bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kırşehir ili iade_i itibar istiyor.». Mucurlu ve imza atan diğer 6 kişiye katıl.