0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Bizler CHP'ye gönül vermiş yurttaşlar olarak artık partide yenilik istiyoruz. Kısır çekişmelerden ve koltuk sevdalılarından bıktık usandık.

Kemal Kılıçdaroğlu dürüst, saygın bir politikacıdır, bunda kuşkumuz yok. Fakat CHP'yi iktidara taşımaya yetecek kadar liderlik yeteneğinin olmadığını düşünüyoruz. Pasif, statükocu, mevcut durumu devam ettirmeye çalışan bir anlayışı artık istemiyoruz. Artık coşku istiyoruz, dinamizm istiyoruz. Heyecanlı bir lider istiyoruz.

Mesele Kılıçdaroğlu ya da Muharrem İnce gelsin meselesi değildir. Yerel seçimler sürecine girdiğimiz şu dönemde CHP'nin daha dinamik bir şekilde tabana inebilmesi, herkesi kucaklayan ve proje üreten bir parti konumuna gelmesi gerekmektedir.

Kemal Kılıçdaroğlu CHP'yi 8 yıldır yönetmektedir. Bu 8 yıllık dönemde pasif siyasetinden ödün vermemiş, kitleleri sürükleyebilecek manevralar yapamamış ve CHP'yi adeta belli bir kesimin partisi olmaya mahkum etmiştir.

Tek adamlık, sağ partilere özgü bir durumdur. CHP bir sağ parti değildir. Sosyal demokrasi, yenilikler üzerine kurulu bir dünya görüşüdür. Hal böyleyken, kendine sosyal demokrat diyen kişilerin statükoculukta ısrar etmeleri, yeniliklere kapalı olmaları kabul edilemez. Bu, CHP'ye gönül vermiş milyonlarca insana ve en önemlisi Atatürk'ün mirasına saygısızlıktır.

Kemal Kılıçdaroğlu CHP'ye ve Türkiye sosyal demokrasisine büyük emekler vermiş bir insandır. Ama artık ceketini alıp kenara çekilmesi, partiyi gençlere bırakması, kendisinin saygınlığını koruması için adeta son şansıdır.

Bizler, Kemal Kılıçdaroğlu'nu sevgi ve saygıyla uğurlamak, saygınlığına zarar gelmeden, deyim yerindeyse güzel bir şekilde ayrılmak istiyoruz. Kendisinden de bu saygıyı bekliyor, ve yapılacak olan kurultayda genel başkanlığa aday olmamasını istiyoruz!

Başlıkta yer alan, "Kılıçdaroğlu seçilirse CHP'ye oy vermeyeceğiz" sözü, elbette ki işin esprisi ve mecazıdır. Bizler CHP'liyiz ve CHP'li kalacağız. İlk seçimde oyumuzu elbette yine CHP'ye vereceğiz. Fakat, CHP'nin bu mevcut durumundan rahatsızlık duyan milyonlarca insanın da bu sağduyuda ve ferasette olmasını bekleyemeyiz. Görünen o ki, Kemal Kılıçdaroğlu tekrar genel başkan seçilirse, CHP ilk seçimlerde büyük bir oy kaybına uğrayacaktır.

Türkiye gençliği olarak, başta Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'ndan, kurultayda oy verecek delegelere kadar, tüm CHP'li yetkililere çağrımızdır: Kemal Kılıçdaroğlu'nu tekrar genel başkan seçmeyiniz!

Bugün Selman imzanı bekliyor!

Selman Demirdoven bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kılıçdaroğlu tekrar genel başkan seçilirse CHP'ye oy yok! Artık değişim istiyoruz!». Selman ve imza atan diğer 362 kişiye katıl.