Kampanya Kapatıldı

Kıbrıs’taki Şiddete Dur De

Bu kampanya 8.896 destekçiye ulaştı

Merhaba, ben KKTC de yaşamaya çalışan küçük bir kızım. 18 aylık bir fransız buldoğuyum. Size hikayemi anlatmak istiyorum. Belki her şeyi bilince bana yardım edersiniz.

Adım "Mira" Girne’de Ögretmenlerevi bölgesindeki bir dairenin balkonunda, sahibim Ayşen Kanburoğlu tarafından sürekli dövülerek büyüdüm. Sonra iyi yürekli birisi feryadıma dayanamadı. Bana şiddet uygulanırken video çekip bunu youtube’da yayınladı. Bu olaya kayıtsız kalmayan Altın https://youtu.be/T257Die1-hw Patiler derneği önce sahibim Ayşen Kanburoğlu ile görüştü. Sahibim dernek görevlilerine "dayağın" bir disiplin tarzı olduğunu söyledi.

Altın Patiler derneği, Girne Polis Karakolu’na giderek Ayşen Kanburoğlu isimli vatandaşı şikayet ederek, Girne Belediye ekiplerinden yardım istedi. Dernek yetkilileri, yoğun çabalar sonunda Mira’yı yani beni Haziran 2016 da almayı başardı. Ancak kendilerine Mira’nın en az 1 en çok 3 gün dernek kontrolünde kalabileceği bildirildi.

Bana çok iyi davranan dernek üyelerinden o şiddet yuvasına dönmemek adına kaçtım. Beni Sevinç Tozduman buldu. 7 ay boyunca onunla yaşadım. Beni hemen veterinere götürdü, göğüslerim kistlerle doluydu ve yaşadığım şiddet ve yalnızlıktan ötürü iki kez yalancı hamilelik geçirdiğimi tespit ettirdi. Başlatılan tedavime ilk regl dönemimde çiftleştirilerek anne olmam ve sonrasında kısırlaştırılmam kararı alındı.

Bu sürede Sevinç annem bana kendi adımdan duyduğum rahatsızlıktan dolayı Helen ismini verdi. Küçük ama sevgi dolu bir evde yaşamaya başladım. Evde kendi cinsim olan Hektor ve Aşil adında iki fransız buldoğu dostum ve 15 kediden oluşan bir ailem oldu.

Beni yıkadı, yemişler ve değişik yiyeceklerin tadını öğrendim, oyuncaklarım oldu, parka gittim ve kaydıraktan kaydım, yani ilk kez çocuk oldum. Geceleri birlikte uyuduk. Uykumdan korku içinde uyandığım bir gecede bana şöyle dedi "korkma burası senin son evin ve seni kimseye vermeyeceğim" derin bir iç çektim ve uyudum. Artık güvendeydim ve mutluydum.

Aylar geçti ve anne oldum. Hamileliğim boyunca ve doğum sonrası 2 ay boyunca haşlanmış tavuk, pirinç ve vitaminle beslendim. 3 tane güzel kızım oldu. Ve doğumdan sonra göğüslerimdeki kistler geçti. Bebeklerimin biri benim yanımda diğer ikisi ise hayvansever ve görüşebileceğimiz ailelere teslim edildi. Huzurlu ve sağlıklı yaşamıma devam ettim.

Ta ki 30 Ocak 2017’ye dek. Lefkoşa’da ikamet ettiğimiz eve Girne Belediyesi Ekipleri ve Girne Polis ekipleri arama emriyle geldi. Beni aldılar. Annem yalvardı, ağladı, nolur onu şiddet gördüğü eve geri vermeyin dedi. Polis amcalar merak etmeyin Sevinç hanım, dava sonuçlanıncaya dek köpek bizim kontrolümüzde olacak içiniz rahat olsun dedi. Annem polis amcalara benim ilaçlarımı verdi. Havalar soğuk olduğu için polar kıyafetimi giydirdi. Taşınırken hırpalanmamam için vücut tasmamı taktı.

Sonrasında beni Girne Belediyesi kontrolünde bakılacağımın haberini aldı. Girne Belediye ekibi görevlisini aradı ve ilacımın nasıl uygulanacağını tarif etti. Görevliye benim beslenmem için mama ve tavuk yardımı yapabileceğini söyledi.

VE GİRNE BELEDİYESİ YETKİLİLERİ BENİ ŞİDDET GÖRDÜĞÜM AYŞEN KANBUROĞLUNA TESLİM ETTİ. NE DAVA SONUÇLANDI NE DE MERHAMET GÖRDÜM. BENİ KURTARIN.YOKOLMAMA SESSİZ KALMAYIN.

Bugün Sevinç imzanı bekliyor!

Sevinç Tozduman bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kıbrıs’taki Şiddete Dur De». Sevinç ve imza atan diğer 8.895 kişiye katıl.