KIŞLA ERKEN TERHİS BEKLİYOR

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

ASKERLİK SÜRESİ KISALSIN

Tek tip askerlik gelsin MEHMETÇİK sevinsin

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip ERDOĞAN

“Askerlik meselesini yeni ve köklü bir anlayışla ele almamız gerekiyor. Gerekli düzenlemelerin ve çalışmaların yapılmasının ardından Türkiye'de bir daha bedelli kanununa ihtiyaç olmayacak şekilde düzenleme yapacağız. Bu millet asker bir millettir. Onun ruhundaki o hassasiyeti ve inceliği de kaybetmek istemiyoruz. Hem tüm vatandaşlarımıza temel askerlik eğitimini vereceğimiz, hem de TSK'nın gücünü uzman hale getireceğimiz bir sistem üzerinde çalışacağız,” dedi.

Sayın Başkanım 24 Temmuz 2018 tarihinde yapılan bu açıklamanızdan bu yana gerçekleşmekte olan bir çalışma söz konusu değildir. Gündemi yakından takip etmekteyiz. Fakat halen yeni sisteme geçilme söz konusu maalesef olmadı.

Kışlada bulunan Mehmetçikler aylardır müjdeyi bekliyorlar. Bedelli için yaptığınız çalışmaları hızlandırmış olduğunuz gibi “ Tek Tip Askerlik” sistemini yürürlüğe sokarak Mehmetçiklere verilmiş olan sözlerinde yerine getirilmesini talep ediyoruz.

Kışlada bulunan Mehmetçik kardeşlerimiz merakla askerliğin düşmesini ve erken terhis almayı bekliyorlar.

Bu sisteme yeni yıla geçmeden geçilmesi en doğrusu olacaktır. 2018 yılından itibaren askere gelmiş olan Mehmetçiklerin hepsinin bu sistemden yararlanması en makulü olacaktır.

Milli Savunma Bakanı Hulusi AKAR :

Tek tip askerlik geleceğini açıkladı. Akar, “Bedelli askerlik, dövizli askerlik, klasik askerlik ne olacak bunun sonu diyorsunuz. 2-3 aydan beri çalışma yürütülüyor. Henüz sonuçlanmadı pek çok bakanlığı ilgilendiriyor. 2-3 ay içinde bedelidir, dövizlidir bunu gündemden çıkartıp, bir zemine kavuşturma gayretimiz sürüyor” dedi.

Yeni askerlik sistemiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü aktaran Akar, çalışmaların önümüzdeki günlerde tamamlanacağını dile getirdi.

Akar, “Burada bedelli askerlik, dövizli askerlik, veyahut da diğer klasik askerlik bunların hepsi ne olacak? Bununla ilgili takriben iki aydan beri, üç aydan beri bir çalışma yapılıyor. Bu çalışma henüz sonuçlanmadı, tartışmalı, çok değişik bakanlıkları ilgilendiriyor, değişik boyutları olan bir çalışma bu” dedi.

Sayın Bakanım, sizinde dediğiniz gibi profesyonel orduya geçişin yapılması için yeni sisteme bir an önce geçilmesi gerekmektedir. Kışlada bulunan Mehmetçikler sizden 2018 yılı bitmeden erken terhis beklemektedirler.

Bugün Tek Tip Askerlik imzanı bekliyor!

Tek Tip Askerlik bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kışlaya erken terhis gelsin MEHMETÇİK sevinsin». Tek Tip Askerlik ve imza atan diğer 142 kişiye katıl.