Kış aylarında sokakta kalan insanlar için küçük sığınaklar yapılmalı.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Kimsesizlerin KimSESİ Ol!

Türkiyede resmi olmayan sayılara göre yaklaşık 100.000 insan sokakta yaşıyor. Sokakta yaşayan insanlar özellikle soğuk kış günlerinde zor anlar yaşıyor. Toplumdan uzaklaşan göz ardı ettiğimiz bu insanlar yaşama tutunmak için çeşitli suçlar işlediğine zaman zaman tanık oluyoruz. Hatta bu masum insanların masumiyetini kullanıp kötü işlerine alet eden kötü kalpli insanlara da.

Bu insanları tekrar topluma kazandırmak için devletimizin yeterli bütçeye sahip olduğuna inanıyorum. Eğer bütçe yok ise gereksiz harcamalardan kısarak çok rahat bir şekilde bütçe elde edilebilir. Mesela her yıl her şehirde yapılan konserlerden, spor harcamalarından veya eğlence için yapılan bu tür faaliyetlerden biraz fedakarlık yapılarak bu bütçe elde edilebilir. Eğer yine yetersiz gelirse yardımsever iş adamları ve hatta sosyal sorumluluk projelerine her zaman destek veren vicdanlı halkımız  elinden geleni yapmaktan çekinmeyecektir.

Çözüm Önerisi: İhtiyaç sahibi insanlarımızın belki her ihtiyacını gideremeyebiliriz ama en azından barınma sorununu giderebilirsek en önemli sorununu halletmiş oluruz. Her ilde ihtiyaç sahibi insanlar için boş kullanılmayan bir araziye tek odalı evler yapılabilir. Bu evlere kimsesiz insanlar yerleştirilir. Belirli bir süre bu evlerde kalma olanağı sağlanır. Aynı zamanda bu evde kalan insanları meslek yetiştirme kurslarına yönlendirerek meslek edinmeleri sağlanır. Edinecekleri bu meslekler sayesinde, barınma süresi biten insanlar kendi yaşamlarını kolayca idare edebilir. Bu sayede ülkede kimsesiz insan sayısı hem minimum sayıya düşer hem de ülkenin suç oranı düşer.

Bugün sokakta unuttuğumuz kardeşlerimiz var belki de yarın bizler olacağız. Daha huzurlu bir toplum için buna ihtiyacımız var. İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın! Kimsesiz insanların KimSESİ olmak için lütfen bize destek olun.

Bugün Gülhan imzanı bekliyor!

Gülhan Karaağaç bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kış aylarında sokakta kalan insanlar için küçük sığınaklar yapılmalı.». Gülhan ve imza atan diğer 326 kişiye katıl.