Kampanya Kapatıldı

Kütüphanesiz Fakülte Kalmasın!

Bu kampanya 382 destekçiye ulaştı

İlkokuldan üniversite bitinceye kadar çeşitli zamanlarda öğrencilerin yetişmesinde ve okuma kültürünün oluşmasında, bilimsel ve teknik gelişmeleri takibinde kütüphanelerden azami faydalanılmalıdır

Bunun sebeplerinden şüphesiz en önemlisi malesef kütüphanelerin gerekli nitelik ve kapasitede olmamasıdır. Günümüzde halen çoğu fakültede kütüphane bulunmamaktadır. Bazı fakültelerdeki okuma salonlarıda malesef ihtiyacı karşılamamaktadır. Bir örnek verirsek Ankara Milli Kütüphane' nin 1500 kontenjanı olmasına rağmen saat 11.00 den sonra yer kalmamaktadır. Milli kütüphanenin önünde Sabahları 2 km ye yakın kuyrukların olduğu da aşikardır. Ülkemizin geleceği olan üniversite öğrencileri için gerek araştırma, gerek kişisel gelişim ve donanım için nitelikle kütüphanelere ihtiyaç vardır

“Bir kütüphane açan, yüz hapishane kapatmış olur…” Bu gün kütüphanelerimizdeki kitap sayısı yaklaşık 6 milyon civarındadır
Birçok araştırmacı ve yazar eserleri için kaynak oluşturmak üzere kütüphanelerde araştırma yapmaktadır. Ülkemizdeki Millî Kütüphane, 15 Nisan 1946 tarihinde içersinde iki kitapla açılmış, bugün 625 bin civarında kitabı barındırmaktadır.Geliniz kütüphanelerimizi çoğaltalım, kahvehanelerimizi azaltalım, bir bölümünü kitap okunan yerler yapalım. Çocuklarımızı, gençlerimizi kitaplarla tanıştıralım. Beyinlerimizi ve gönüllerimizi kitaplarla geliştirelim, zenginleştirelim, onlarla yolumuz açılsın ufkumuz, gönlümüz zenginleşsin…

Haydi Sen de Bir İmza At, Paylaş ve Destek Ver

Bugün Pratik imzanı bekliyor!

Pratik Hukuk bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kütüphanesiz Fakülte Kalmasın!». Pratik ve imza atan diğer 381 kişiye katıl.