BODRUM KALESİ VE DENİZ MÜZESİ YIKILMASIN

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

UNESCO'nun "Korunması Gerekli Kültür Varlıkları" aday listesinde yer alan Bodrum Kalesi ve içinde yer alan Sualtı Arkeoloji MÜZESİ yine kale içinde yer alan ve sonradan camiye dönüştürülen şapelin ibadete açılması gerekçesiyle yıkımların olacağı öğrenilmiştir. Kalenin ve müzenin bu proje sonucunda olumsuz olarak etkilenmesi, bir kültür mirasının ciddi olarak zedelenmesi söz konusudur.

Gerek kalenin hemen yakınında ve Bodrum'un çeşitli mekanlarında ibadet ihtiyacını fazlasıyla karşılayacak cami mevcutken kale içinde yer olan ve sonradan camiye dönüştürülen bir şapeli ibadete açmak gerekçesiyle önemli bir kültür varlığının niteliğini değiştirmek bu tür varlıklara karşı olan değerbilmezliğin göstergesidir ancak.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞININ BU PROJEYİ DERHAL DURDURMASINI TALEP EDİYORUZ.

Bugün Ömer Zeki imzanı bekliyor!

Ömer Zeki Sadullah bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI: BODRUM KALESİ VE DENİZ MÜZESİ YIKILMASIN». Ömer Zeki ve imza atan diğer 172 kişiye katıl.