Kastamonu Pınarbaşı'ndaki Bizans Hamamı restore edilsin!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
Kültür ve Turizm Bakanlığı ve tarafına Selma Lafcı bu kampanyayı başlattı

Pınarbaşı ilçesi Valla Kanyonu, Horma Kanyonu, Ilıca Şelalesi, Ilgarini Mağarası gibi birçok doğa güzelliğine ev sahipliği yapıyor. Özellikle geçtiğimiz sene bu doğal yapıları görmeye gelen ziyaretçi sayısı oldukça fazlaydı ve eko turizm açısından verimli bir yıl geçirdi.

Aynı zamanda tarihi kalıntılar bakımından zengin olan Pınarbaşı ilçesinin Ilıca Köyünde Bizans döneminden kalma bir hamam bulunuyor. Kış ve bahar aylarında bu hamamın bulunduğu yerden yaklaşık 30°C sıcaklığına ulaşan dumanı üstünde yeraltı suyu çıkıyor. Diğer doğal oluşumları korumaya verilen önem tarihi yapıları korumaya verilmiyor ve bu hamam bakımsız bir şekilde duruyor.

Termal, sismik görüntüleme ve radar yönetimleriyle bu hamama gelen yeraltı suyu kaynağının bir haritasını oluşturun. Bu sayede ne miktarda bir suya sahip olduğumuzu ve suyun nereden geldiğini belirleyip koruma altına alabilirsiniz. Hamamın temizlenip restore edilmesini sağlayın. Tarihi bir yapıyı çürümeye bırakmayın.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.