HASANKEYF SULAR ALTINDA KALMASIN TARİHİMİZ YOK OLMASIN

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

• KÖKLÜ BİR UYGARLIĞIN ELLERİMİZDEN KAYIP YOK OLACAĞI HASANKEYF...

Türkiye'de Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın kabul edilmesiyle, tarihi Hasankeyf kentinin sular altında kalmasına yol açacak proje de yasalaşmış oldu.

Batman ili sınırları içerisinde bulunan Hasankeyf'in, yaklaşık 10 bin yıllık bir geçmişe sahip olduğu düşünülüyor. 1981 yılında Türkiye'de doğal koruma alanı ilan edilen Hasankeyf'i bekleyen tehlike, mecliste kabul edilen son tasarıyla daha da ciddileşti. Bir an önce boşaltılması kararlaştırılan Hasankeyf, Ilısu Barajı'nın suları altında kalarak sonsuza dek tarihin derinliklerine gömülebilir.

Bu baraj tamamlandığı takdirde 12 bin yıllık tarihi olan Hasankeyf ve yüzlerce kültürel ve arkeolojik alan yok olacak. Ülkemizde on binlerce insan yurtlarından edilecek, dünya ve bölge ölçeğinde nesli tehlike altında olan canlı türlerinin önemli yaşam alanları yok edilecek. Baraj aynı zamanda Ilısu’dan Basra Körfezi’ne kadar uzanan binlerce kilometrelik nehir ekosistemini yok edecek. Irak’ta nehirden aldığı suyla gıdasını temin eden on binlerce insanı, Mezopotamya sazlıklarındaki binlerce canlı türünü ve bu sazlıklarda binlerce yıldır yaşam süren su bedevilerinin yaşamını da olumsuz etkileyecek.

Sende bu geçmişe, tarihine sahip çıkmak istiyorsan bu yıkıma dur demek için sende imza ver, çevrendeki insanları bilinçlendir. Tarihimize hep birlikte sahip çıkalım, doğanın ekosistemini koruyalım.

Bugün Nujen imzanı bekliyor!

Nujen Ayaz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «kültür ve turizm bakanlığı: HASANKEYF SULAR ALTINDA KALMASIN TARİHİMİZ YOK OLMASIN». Nujen ve imza atan diğer 185 kişiye katıl.