Kampanya Kapatıldı

Enez İngiliz Kıșlası Restorasyonu

Bu kampanya 8 destekçiye ulaştı

Trakya merkez dıșında Güney ilçeleri ve sahil kasabalarının bazılarında olmak üzere bir sürü eser barındırmakta bunlardan biride Enezde Gaziömerbey Mahallesinde bulunan Osmanlı döneminde kervansaray 1. Dünya savașında İngiliz Kıșlası ismi ile anılmıș sonrasında atıl kalmıș sonrada Trakya Üniversitesi korumasına alındığı ancak maddi imkansızlıklar yüzünden ise bașlanılmadığı görülmektedir. Bölgenin tarihi yok olmaktadır Yayladaki sehrin kalintılari gibi olmasini istemeyiz orda belediye sahilden kazanmak icin kalenin duvarlarının küçük bir kısmını parcalamistı ve buna malesef seyirci kalmak zorunda kaldık. Ordaki maalesef daha büyük bir ayıp bilmeden mi bilerek mi oldugunu bilmiyorum yanliz sit alanina buldozerle girilmisti burda ise daha cok bir atalet var yanliz yapilmasi daha kolay bir durumdaki bu tarihi eserin kurtarılmasını istiyoruz sonra diger eserlerede gelecektir çünkü geçmiși yıkarak ve olduğu yerde yok olmaya bırakarak gelecek kurulmaz

Bugün Çağdaș imzanı bekliyor!

Çağdaș Yiğitkan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kültür ve Turizm Bakanlığı: Enez İngiliz Kıșlası Restorasyonu». Çağdaș ve imza atan diğer 7 kişiye katıl.