Çankırı - Çerkeş Pir-i Sani Hz. Anma Festivalinde Popcular Sahne Almasın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Evet.

Bu günlere gelebilmemizin, dinimizin özünün günümüze kadar ulaşmasının sebebi şüphesiz Hacı Bektaş-ı Veli, Hâce Ahmet Yesevî, Mevlana Celaleddin Rûmi, Yunus Emre (ks) gibi Allah dostlarıdır. Onlar sadece insanları madden ve manen olgunlaştırmadılar! Aile hayatımızdan tutun da vatan sevgimize kadar bütün güzel ahlakları O kutlu elçiden (sav) bize ayna olarak yansıttılar.

Evet.

Onlar bütün kültürümüzün temeli. Her ne kadar kendi kendimize etmediğimizi bırakmasak da Onlar ve Onlar'ın yetiştirdikleri bizi bırakmadılar. Tarihimizin her köşesinde Onlar'ın izleri var.

Evet.

Bütün Anadoluyu kuşatan ağlarını gezilerimizde ücra bir köyden geçerken bir türbe kubbesiyle farkediyoruz. Çankırı Çerkeş ilçesinde de Onlar'dan biri seneler önce insanlara tövbe ve ümit kapısı olmuş.

Pîr-i Sanî Hz. (ks)

Şimdi Onların mirasına layık olmayan bizler, Onların bıraktığı kültür mülkünde Onların adına ve ahlakına layık olmayan bir festival düzenliyoruz.

Kendimize gelme vakti.

Sözü geçen festivalin usule, edebe uygun bir şekilde;

• Pop sanatçıları veya halk sanatçıları yerine tasavvuf musikileri eşliğinde,
  • Dj performansı yerine Kuran-ı Kerim tilaveti eşliğinde,
  • Şenlik, karnaval vs. yerine tasavvuf söyleşileri eşliğinde geçmesini istiyoruz.

Hedefe ulaşılamaz (festival içeriği değiştirilemez) ise en azından festivalin isminin değiştirilip Pir-i Sani Hazretlerinin ismine saygısızlık yapılmamasını istiyoruz.

Bugün Mehmet Fevzi imzanı bekliyor!

Mehmet Fevzi Karatatar bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kültür ve Turizm Bakanlığı: Çankırı - Çerkeş Pir-i Sani Hz. Anma Festivalinde Popcular Sahne Almasın». Mehmet Fevzi ve imza atan diğer 9 kişiye katıl.