Petition Closed

Her insanın yararlanabileceği, bilgi yuvası kütüphaneler ne yazık ki hafta içi saat 18.00'de, Cumartesi ise 17.00'de kapanıyor. Pazar günleri zaten kapalı.

Yeterli imzayı toplayabilirsek belki birileri sesimizi duyar.

İstenilen bu sürenin 00.00'a çıkarılması. Öğlenci bir öğrenci bu kütüphanelerden yararlanamamakta, aynı şekilde çalışan bir insan istese bile yararlanamamakta çünkü iş çıkış saatleri buna uygun değil.

ekşi sözlük'te bu başlığı gördüm ve hemen aklıma change.org geldi.
Bir kaç yazarın entry'sini kullandım, onu da belirteyim. Ufak tefek editler oldu.

Okulların saat 17.00'de bittiği, çalışanların işlerinden aynı saatlerde çıktığı kütüphanelerin adından da anlaşılacağı üzere halkın okulda veya işte olmadığı saatlerde açık olmasını amaçlayan kampanyadır.
-cesve

"Türkiye'de ki beyaz yaka yada mavi yaka fark etmeden işçi çalışma saatlerini değerlendirdiğimiz zaman haftalık çalışma saatinin 45 saat olduğunu anımsamalıyız önce, çalışma koşulları içinde cumartesi gününe kalan yarım günlük çalışma hakkı nedense iş verenin elinde olduğu için ya tam gün yada şanslıysak eğer yarım gün çalışmaktayız. Hafta içi iş başı sabah 08:30 da olduğuna göre akşamda iş çıkışı 18:00 veya 19:00 da olduğuna ve bu saatlere yolda geçirilecek zamanı eklediğinizde kesinlikle iş yerinden özel izin almadığınız sürece asla hafta içi halk kütüphanesine gidemezsiniz, cumartesi günü çalışıyorsanız zaten hafta içi mevcut olan durum ile aynı noktadayız, yarım gün çalışılsa bile cumartesi günü yolda geçirilen zamandan dolayı kılı kılına yetişilebilir ve rahat rahat inceleme fırsatınız olmaz tabi yarım gün olan cumartesi günü yapılacak başka bir işiniz yoksa. Pazar günü işçi tüm haftanın yorgunluğunu atmak için beklediği gündür. Sevgilisiyle, dostuyla, ailesiyle hoşça vakit geçirme günüdür, gitmek, görmek istediği yerlerin planı vardır aklında, özel işlerini yapar yada mecbur olduğu tamirat, alışveriş sorumlulukla alakalı işlerle meşgul olabilir.

Merak ettiğim noktada burası çalışan bir işçinin çalışma saatleri ile halk kütüphanesinin çalışma saatleri birbirine uymuyorsa bu kütüphaneden kim yararlanıyor? Sanırım işsizler, yaşlılar, ev kadınları, emekliler ve öğrencilerin öğleden sonra eğitime giren kısmı zira öğrenci sabah eğitime gidiyorsa muhtemele eğitimi öğleden sonra bittiği için çok az bir zaman fark ile yetişebilir. Bu arada işçiler dışında yararlanabilecek kişilerinde kütüphaneye gitme ihtimali çok düşük ve bu varsayımdan sonra geriye kalan bu kütüphaneler kimin için var ve hizmet ediyor."
-seferyan

Letter to
Kültür Bakanlığı
Halk kütüphaneleri 18.00'da kapanmasın!

Yeterli imzayı toplayabilirsek belki birileri sesimizi duyar.

ekşi sözlük'te bu başlığı gördüm ve hemen aklıma change.org geldi.

-cesve

-seferyan

Destek verdiğin için teşekkürler.